KRATOS

Cupping
Ce înseamnă?

Cupping este o tehnică terapeutică care implică utilizarea unor cupe speciale din sticlă, plastic sau silicon pentru a crea un vid în interiorul acestora. Aceste cupe sunt aplicate pe piele, iar vidul creat aspiră ușor țesuturile moi ale corpului, producând o ridicare ușoară a pielii și a mușchilor subiacenți. Acest proces stimulează circulația sângelui, ajutând la eliberarea tensiunii musculare și la eliminarea toxinelor din organism.

Este o formă de terapie care poate fi benefică pentru pacienții de toate vârstele, indiferent de nivelul de activitate fizică. Există 2 forme principale de cupping: uscat (dry cupping), în care cupele sunt aplicate pe piele și se creează vidul fără a folosi flacăra, și cu ventuze (wet cupping sau hijama), care implică efectuarea unei incizii superficiale înainte de aplicarea cupei, pentru a permite eliminarea unei cantități mici de sânge.

Cupping

Recomandări

Terapia cu ventuze (cupping) poate fi benefică într-o varietate de condiții medicale și situații:

Această formă de terapie poate fi eficientă în ameliorarea durerilor musculare cronice sau acute, inclusiv a durerilor de spate, de gât și de umăr. Terapia ajută la relaxarea mușchilor tensionați și poate îmbunătăți circulația sângelui în zonele afectate.

Sportivii pot beneficia de cupping pentru a accelera recuperarea după antrenamente intense sau după leziuni sportive. Aceasta poate contribui la reducerea inflamației și a durerii, facilitând procesul de vindecare.

Terapia cupping poate fi utilă în tratarea problemelor legate de circulația sângelui, cum ar fi edemul cronic, sau în ameliorarea simptomelor în cazul sindromului picioarelor neliniștite. Stimularea circulației sângelui ajută la îmbunătățirea oxigenării celulelor și la eliminarea toxinelor.

Cuppingul are un efect relaxant și poate reduce stresul și anxietatea.

Pacienții care suferă de migrene sau dureri de cap cauzate de fluctuațiile de tensiune pot găsi alinare în terapia cu ventuze. Aceasta poate ajuta la relaxarea mușchilor din zona gâtului și a umerilor care pot contribui la apariția durerilor de cap.

Terapia cu ventuze poate fi parte a unui program de detoxifiere. Aceasta ajută la eliminarea toxinelor din organism prin stimularea circulației și a limfei.

Pacienții cu afecțiuni respiratorii, cum ar fi astmul sau bronșita cronică, pot beneficia de cupping pentru a ușura tensiunea musculară din zona pieptului și a gâtului și pentru a facilita respirația.

Cupping

Beneficii

Terapia Cupping aduce o serie de beneficii pacienților:

Ameliorarea durerilor musculare

Terapia cu ventuze poate reduce tensiunea musculară și poate ajuta la ameliorarea durerilor asociate cu mușchii tensionați sau rigizi.

Reducerea stresului

Terapia Cupping este relaxantă și poate reduce nivelul de stres și anxietate.

Îmbunătățirea circulației sângelui

Ridicarea ușoară a pielii stimulează circulația sângelui, contribuind la oxigenarea celulelor și la eliminarea toxinelor.

Ajutor în recuperare

Sportivii utilizează cupping pentru a accelera procesul de recuperare după antrenamente intense sau leziuni.

Promovarea stării de bine generală

Terapia cupping poate contribui la echilibrarea corpului și la promovarea unei stări de bine generale.

Cupping
Contraindicații

Terapia cu ventuze (Cupping) este o metodă terapeutică sigură atunci când este efectuată de specialiști cu experiență, dar există câteva contraindicații importante și situații în care ar trebui evitată sau aplicată cu precauție:

Terapia cu ventuze implică crearea unui vid care poate provoca sângerare ușoară sub piele. Prin urmare, este important să se evite Cuppingul dacă pacientul suferă de tulburări de coagulare, cum ar fi hemofilia, sau dacă i se administrează medicamente anticoagulante (care provoacă subțierea sângelui).

Dacă există leziuni deschise în zona în care se va aplica Cuppingul, aceasta poate duce la infecții sau la apariția unor hematoame grave. În acest caz, trebuie evitate zonele cu piele deteriorată.

Persoanele cu piele sensibilă sau cu alergii cunoscute la materialele din care sunt făcute cupele de cupping ar trebui să fie atente și să discute cu terapeutul înainte de tratament, pentru a preveni eventuale reacții adverse.

Terapia Cupping nu este recomandată în timpul sarcinii, deoarece pot exista anumite zone și tehnici care trebuie evitate pentru a preveni orice efect negativ asupra sarcinii, pentru protejarea sănătății mamei și fătului.

Pentru pacienții cu afecțiuni grave ale pielii, cum ar fi infecții sau boli de piele cronice, este necesară o discuție cu medicul sau dermatologul înainte de a folosi terapia cu ventuze.

Anumite zone ale corpului sunt mai vulnerabile la Cupping, cum ar fi zona oculară sau zona gâtului și a decolteului. De aceea, se evită aplicarea ventuzelor în aceste zone.

Dacă pacientul prezintă vene varicoase sau suferă de tromboflebită, Cuppingul poate agrava aceste condiții. În acest caz, trebuie discutat cu medicul despre beneficiile și riscurile terapiei cupping.

AI O ÎNTREBARE?

Intrebări frecvente

Cupele de cupping pot crea o senzație de presiune sau tracțiune, dar aceasta nu ar trebui să fie dureroasă. Unele persoane pot simți o ușoară senzație de disconfort, dar mulți oameni consideră terapia cu ventuze relaxantă.

Exercitiu articulatii

Programează o consultație și fă primul pas spre vindecare!

Programare


Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Nume

This will close in 0 seconds

Programează-te Call Now Button