KRATOS

Masaj general și masaj regional
Ce înseamnă?

Masajul general este o artă veche a vindecării și relaxării, bazată pe tehnici variate. Fie că e efectuat în scop de relaxare profundă sau pentru refacere după efort fizic intens, masajul general și masajul regional au efecte miraculoase asupra stării generale.

Spre deosebire de masajul general, care se efectuează pe tot corpul într-o singură ședință, masajul regional se concentrează pe zonele specifice care pot avea tensiuni sau probleme, cum ar fi gâtul, spatele, umerii sau picioarele. În cadrul ședințelor de masaj regional, terapeutul va efectua tehnici precise pentru a elibera tensiunea și a reduce disconfortul din acele zone.

Acest tip de masaj poate ajuta la ameliorarea durerilor de cap, a problemelor de postură sau a altor probleme specifice ale corpului.

Echipa

Recomandări

Masajul general și masajul regional sunt două abordări distincte, fiecare cu beneficiile și scopurile sale specifice:

  • Masajul general este ideal pentru relaxare și pentru reducerea nivelului de stres. Acesta poate oferi o senzație de eliberare de tensiunea mentală și fizică acumulate în timpul unei perioade aglomerate sau stresante.
  • Rutină de îngrijire personală: programarea regulată a unor ședințe de masaj general poate face parte dintr-o rutină eficientă de îngrijire personală pentru a-ți menține echilibrul și starea de bine.
  • Îmbunătățirea circulației sanguine: masajul general poate stimula circulația sanguină, contribuind astfel la oxigenarea celulelor și eliminarea toxinelor din corp.
  • Revigorare: o ședință de masaj general este o modalitate excelentă de a-ți regăsi echilibrul interior și de a te simți din nou bine cu tine însuți.
  • Durere localizată: masajul regional este deosebit de eficient pentru tratarea durerilor localizate, precum cele de spate, gât, umeri, sau picioare. Acesta se concentrează pe zonele problematice, ajutând la relaxarea mușchilor tensionați și la ameliorarea disconfortului.
  • Recuperare: după leziuni sportive sau chirurgicale, masajul regional poate contribui la recuperarea mai rapidă a mușchilor și articulațiilor afectate, îmbunătățind mobilitatea și reducând durerea.
  • Postură: pentru problemele legate de postură, masajul regional poate fi parte din planul de tratament, corectând, în timp, dezechilibrele provocate de postura incorectă.
  • Tensiuni cronice: masajul regional poate fi foarte eficient în eliberarea tensiunilor la nivel local, cum ar fi în cazul durerilor cronice de gât ori cap.
masaj general regional

Beneficii

Ședințele de masaj general, precum și cele de masaj regional aduc beneficii semnificative pentru sănătate și pentru starea generală de bine:

Reducerea stresului și a tensiunii

Masajul general este o modalitate excelentă de a scăpa de stres și tensiune. Prin manipularea delicată a mușchilor și a țesuturilor moi, masajul stimulează eliberarea endorfinelor, hormonii relaxării, care contribuie la o stare de bine și liniște.

Ameliorarea durerilor musculare

Masajul general poate ajuta la relaxarea mușchilor tensionați și la ameliorarea durerilor musculare. Aceasta este o alegere excelentă pentru persoanele care suferă de disconfort în zona gâtului, umerilor sau spatelui.

Îmbunătățirea circulației sanguine

Masajul stimulează circulația sanguină, ajutând la creșterea fluxului de sânge către toate părțile corpului. Acest lucru poate contribui la oxigenarea celulelor și la eliminarea toxinelor din organism.

Relaxarea sistemului nervos

Sesiunile regulate de masaj general pot ajuta la relaxarea sistemului nervos, ceea ce poate îmbunătăți calitatea somnului și nivelul de energie în timpul zilei.

Sprijin pentru starea de bine mentală

Masajul general nu are doar beneficii fizice, ci și psihologice. Aceasta poate contribui la reducerea anxietății și a simptomelor depresiei, oferind o senzație generală de bine.

Recuperare după leziuni

După o leziune sportivă sau chirurgicală, masajul regional poate ajuta la recuperarea mai rapidă a mușchilor și articulațiilor afectate. Acesta poate reduce inflamația și poate îmbunătăți mobilitatea.

Sprijin pentru buna funcționare a corpului

Masajul regional nu numai că ameliorează durerile, ci și îmbunătățește funcționarea generală a corpului, ajutând la menținerea unei mobilități sănătoase și la prevenirea viitoarelor probleme.

masaj general regional
Contraindicații

Ca orice altă formă de terapie, și masajul prezintă o serie de contraindicații de care trebuie ținut cont:

Dacă suferi de o boală infecțioasă contagioasă, este important să eviți masajul pentru a preveni răspândirea infecției.

Rănile deschise, iritațiile cutanate severe, eczemele sau alte afecțiuni ale pielii pot fi agravate de masaj. În astfel de cazuri, masajul ar trebui evitat în zona afectată

Masajul poate agrava sângerările sau leziunile recente.

Pentru pacienții care suferă de boli de inimă severe, tromboză venoasă profundă (TVP), flebită sau alte probleme vasculare, este important ca înainte de sesiunile de masaj să fie consultat medicul.

În zone cu inflamații severe, masajul poate face mai mult rău decât bine. De aceea, în astfel de cazuri, se face doar la recomandarea unui medic

În cazul unor afecțiuni precum neuropatia sau sciatica, trebuie consultat un terapeut înainte de ședințele de masaj. Masajul regional poate fi benefic sau contraindicat, în funcție de caz.

În cazul în care acestea există, masajul regional trebuie efectuat cu precauție și numai după un consult medical.

AI O ÎNTREBARE?

Intrebări frecvente

Masajul general este recomandat pentru relaxare, reducerea stresului, îmbunătățirea stării de bine și ameliorarea durerilor musculare generale. Masajul regional este recomandat atunci când există dureri sau tensiuni localizate, probleme de postură sau nevoi specifice de recuperare.

masaj general regional

Programează o consultație și fă primul pas spre vindecare!

Programare


Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Nume

This will close in 0 seconds

Programează-te Call Now Button