KRATOS

Mulligan Concept
Ce înseamnă?

Mulligan Concept reprezintă o abordare terapeutică revoluționară în domeniul terapiei fizice și al medicinei sportive, dezvoltată de Brian Mulligan. Această tehnică terapeutică non-invazivă și inovatoare se concentrează pe restabilirea funcționalității articulațiilor și a țesuturilor moi, precum și pe eliminarea durerilor asociate cu mișcările corporale. Acest concept se bazează pe principiul simplu, dar puternic, că anumite mișcări sau poziții ale corpului pot fi corectate și îmbunătățite cu ajutorul terapiei manuale.

Pe durata sesiunii, terapeutul colaborează cu pacientul pentru a asista și ghida mișcarea corectă. Această abordare activă permite pacientului să-și recâștige funcționalitatea într-un mod mai rapid și mai eficient.

Un aspect distinctiv al Mulligan Concept este că terapia trebuie să fie complet fără durere. Dacă pacientul simte durere sau disconfort, terapeutul ajustează tehnica pentru a asigura confortul și siguranța acestuia.

Mulligan

Recomandări

Mulligan Concept poate fi benefic într-o varietate de situații și condiții medicale, inclusiv:

Indiferent dacă este vorba despre durere lombară sau cervicală, Mulligan Concept poate ajuta la reducerea ei, printr-un plan de tratament dedicat.

Terapia este eficientă în tratarea durerilor și disfuncțiilor articulare, cum ar fi umărul înghețat, osteoartrita sau tendinita.

Sportivii beneficiază de terapia Mulligan Concept pentru recuperarea rapidă și pentru a evita recidivele și potențialele leziuni viitoare.

După intervenții chirurgicale ortopedice sau înlocuirea articulațiilor, Mulligan Concept poate contribui la recuperare și la restabilirea funcționalității.

Mulligan

Beneficii

Pentru că reprezintă o abordare terpeutică eficientă și non-invazivă, terapia Mulligan Concept prezintă o serie de beneficii importante pentru pacient:

Eficacitate dovedită

Mulligan Concept a fost utilizat cu succes în întreaga lume și a demonstrat rezultate excelente în tratarea durerilor și disfuncțiilor de mișcare.

Fără medicamente sau chirurgie

Această abordare terapeutică se concentrează pe corectarea problemelor la nivel fizic, evitând utilizarea medicamentelor sau intervențiilor chirurgicale.

Abordare personalizată

Fiecare pacient primește o terapie adaptată nevoilor și condițiilor sale specifice.

Rezultate rapide

Pacienții pot adesea observa îmbunătățiri semnificative după doar câteva ședințe de tratament.

recuperare medicala kinetoterapie fizioterapie
Contraindicații

Mulligan Concept este, în general, este bine tolerată de majoritatea pacienților. Cu toate acestea, există câteva situații și condiții în care ar trebui evitată sau aplicată cu precauție:

Mulligan Concept nu ar trebui aplicat în cazurile de fracturi recente sau leziuni majore care necesită intervenție chirurgicală sau imobilizare. Terapia manuală poate agrava aceste leziuni.

Dacă pacientul are o infecție acută, cum ar fi o infecție a pielii sau o infecție în sânge, terapia Mulligan Concept ar trebui evitată pentru a preveni răspândirea.

În cazul pacienților cu tumori sau boli canceroase, terapia Mulligan Concept ar trebui evitată în zona afectată pentru a preveni riscul de metastază sau de creștere a tumorii.

Mulligan Concept trebuie aplicat cu mare precauție la pacienții cu osteoporoză avansată, deoarece pot exista riscuri de fractură în timpul terapiei.

În cazul în care pacientul suferă de o instabilitate articulară severă sau de o leziune de ligament care necesită imobilizare, terapia Mulligan Concept poate să nu fie potrivită.

Pacienții cu tulburări de coagulare sau care iau anticoagulante ar trebui să evite terapia Mulligan Concept în zonele care pot duce la sângerare sau vânătăi excesive.

Dacă pacientul are o reacție alergică sau o sensibilitate la anumite proceduri sau materiale utilizate în terapia Mulligan Concept, este important ca terapeutul să fie informat pentru a evita complicațiile.

Terapia Mulligan Concept implică colaborarea strânsă între terapeut și pacient pentru a asigura mișcări corecte. Dacă pacientul nu poate comunica sau înțelege instrucțiunile terapeutului, terapia poate fi dificilă sau ineficientă.

AI O ÎNTREBARE?

Intrebări frecvente

Mulligan Concept poate fi utilizat pentru o varietate de condiții, cum ar fi durerile de spate, afecțiunile articulare, leziunile sportive și multe altele. Pe scurt, este eficient în tratarea disfuncțiilor musculo-scheletice.

Despre noi

Programează o consultație și fă primul pas spre vindecare!

Programare


Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Nume

This will close in 0 seconds

Programează-te Call Now Button