KRATOS

Ce este Ortopedia Pediatrică?

Ortopedia pediatrică este o ramură specializată a medicinei care se ocupă cu diagnosticarea, tratamentul și managementul afecțiunilor musculo-scheletice la copii și adolescenți. Această disciplină medicală acordă o atenție deosebită particularităților anatomice și fiziologice ale pacienților tineri, care sunt în continuă creștere și dezvoltare. Specialistul în ortopedie pediatrică lucrează nu doar pentru a trata afecțiunile actuale, ci și pentru a anticipa și a preveni potențialele complicații care ar putea afecta dezvoltarea și funcționalitatea normală a copilului pe termen lung.

Ce presupune Ortopedia Pediatrică?

Ortopedia pediatrică îmbină tehnici de diagnostic avansate cu tratamente conservatoare și chirurgicale, adaptate fiecărui pacient în parte. Tratamentele pot varia de la fizioterapie și dispozitive ortopedice până la intervenții chirurgicale minim invazive, în funcție de afecțiunea diagnosticată și de severitatea acesteia. Principiul de bază este acela de a interveni într-un mod cât mai puțin invaziv, punând accent pe capacitatea naturală a corpului de a se vindeca și pe creșterea armonioasă a copilului.

ORTOPEDIE PEDIATRICA kratosrecoveryclinic.ro

Beneficiile Ortopediei Pediatrice la Kratos Recovery Clinic

Ortopedia pediatrică oferă o gamă largă de beneficii, printre care se numără:

Diagnostic și Tratament Specializat

Copiii nu sunt simpli adulți în miniatură, iar afecțiunile lor musculoscheletice necesită o abordare diferită. Ortopedia pediatrică folosește tehnici și metode de diagnostic adaptate, care permit identificarea precisă a problemelor specifice acestei categorii de vârstă.

Recuperare și Reabilitare Adaptată

Programele de recuperare sunt concepute să respecte nevoile specifice ale copiilor, încurajând o vindecare rapidă și eficientă, în timp ce se menține un moral pozitiv.

Prevenirea Complicațiilor pe Termen Lung

Prin intervenție timpurie și management corespunzător, ortopedia pediatrică ajută la prevenirea diformităților și a disfuncțiilor care ar putea apărea pe măsură ce copilul crește.

Cui se Adresează? Care este Categoria de Pacienți?

Odată cu înaintarea în vârstă, crește prevalența afecțiunilor degenerative, precum osteoartrita sau osteoporoza. Tratamentele ortopedice pentru vârstnici sunt axate pe ameliorarea durerii, îmbunătățirea mobilității și maximizarea independenței prin management conservator sau chirurgical.

Nou-născuți cu Diformități Congenitale

Corectarea diformităților la nivelul membrelor și șoldului, cum ar fi piciorul strâmb congenital sau luxația congenitală de șold, pentru a asigura o dezvoltare sănătoasă a bebelușului încă de la începutul vieții.

Copii și Adolescenți cu Leziuni sau Boli Musculo-scheletice

Tratarea leziunilor și bolilor musculo-scheletice dobândite, cum ar fi fracturile osoase, leziunile ligamentelor sau artrita juvenilă, pentru a restabili funcționalitatea și mobilitatea membrelor și a coloanei vertebrale la copii și adolescenți.

Copii și Adolescenți cu Afecțiuni Complexe

Tratează afecțiuni musculo-scheletice mai complexe, precum scolioza severă sau displaziile de dezvoltare ale șoldului, prin intermediul unor tratamente personalizate și intervenții chirurgicale pentru a corecta și a gestiona aceste condiții în perioada de creștere a copilului.

Efectele Ortopediei Pediatrică

Efectele ortopediei pediatrică sunt vaste și pot varia semnificativ de la un pacient la altul, în funcție de afecțiunea tratată, de severitatea acesteia și de răspunsul individual la tratament. Principalele efecte includ:

Ameliorarea Durerii și a Disconfortului

Prin diferite metode de tratament, se reduce sau se elimină durerea cauzată de afecțiunile musculo-scheletice.

Îmbunătățirea Mobilității și a Funcției

Terapiile vizează îmbunătățirea capacității de mișcare și a funcționalității zonei afectate.

Corectarea Diformitatilor

Multe proceduri ortopedice pediatrică au ca scop corectarea sau ameliorarea diformităților congenitale sau dobândite, contribuind la o dezvoltare fizică normală.

Prevenirea Complicațiilor Viitoare

Intervențiile timpurii pot preveni dezvoltarea de complicații sau afecțiuni secundare care ar putea să apară ca urmare a neîngrijirii unei probleme ortopedice.

Ce Afecțiuni Poți Trata prin Ortopedia Pediatrică?

Ortopedia pediatrică se ocupă cu o gamă largă de condiții musculoscheletice, incluzând, dar fără a se limita la:

Cum ar fi piciorul strâmb (talipes equinovarus), displazia de dezvoltare a șoldului, și torticolisul congenital.

Precum boala Osgood-Schlatter și boala Sever, care sunt tipuri de osteocondrite ce afectează copiii și adolescenții în perioadele lor de vârf de creștere.

O curbură laterală a coloanei vertebrale, care poate varia în gravitate și poate necesita o varietate de tratamente, de la purtarea unui corset ortopedic până la intervenție chirurgicală.

Tratamentul și recuperarea fracturilor la copii necesită o atenție specială datorită oaselor în creștere, la fel și managementul leziunilor sportive specifice vârstei.

Cum ar fi paralizia cerebrală și distrofia musculară, care pot afecta mobilitatea, forța și coordonarea.

Tratamentul infecțiilor osoase (osteomielita) și al tumorilor osoase la copii necesită o abordare delicată, pentru a conserva cât mai mult din structura și funcția osului afectat.

Servicii Ortopedie Pediatrică

Echipa Care te va Trata

Avem o echipă formată din medici și terapeuți ale căror competențe variate ne permit să abordăm fiecare caz cu o perspectivă completă, elaborând planuri de tratament care adresează nu doar simptomele, dar și cauzele de bază ale afecțiunilor.

Cele mai frecvente întrebări

Este recomandat să consultați un ortoped pediatric dacă observați la copilul dumneavoastră semne precum dificultăți de mers, postură anormală, dureri de membre care persistă, deformări ale coloanei vertebrale cum ar fi scolioza, sau dacă copilul a suferit o accidentare care ar putea afecta oasele sau articulațiile.

ORTOPEDIE PEDIATRICA 2 kratosrecoveryclinic.ro
Te ajutăm să-ți atingi obiectivele de sănătate și bunăstare!

Programare


Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Nume

This will close in 0 seconds

Programează-te Call Now Button