KRATOS

Trigger Point Therapy
Ce înseamnă?

Trigger Point Therapy sau terapia punctelor trigger implică identificarea și tratarea directă a acestora. Punctele trigger sunt zone mici și sensibile în mușchii corpului care pot deveni tensionate și dureroase din cauza stresului, oboselii sau a traumelor fizice. Aceste puncte pot provoca durere locală sau pot crea disconfort în alte zone ale corpului, ceea ce face dificilă determinarea sursei durerii.

Terapeutul va aplica presiune controlată și direcționată asupra punctelor trigger pentru a le relaxa și pentru a ameliora disconfortul. Această tehnică poate utiliza degetele, cotul sau alte instrumente specializate pentru a trata zonele afectate.

terapie trigger point

Recomandări

Această formă de terapie este recomandată și eficientă într-o serie de afecțiuni și cazuri:

Trigger Point Therapy este adesea folosită pentru a trata durerile musculo-scheletice, cum ar fi durerile de spate, durerile cervicale, durerile de umeri, durerile de genunchi și durerile de șold. Aceasta poate ajuta la reducerea durerii și la îmbunătățirea mobilității.

Pentru pacienții cu mușchi tensionați sau contractați, terapia punctelor trigger poate elibera tensiunea și poate relaxa mușchii, oferind un sentiment de confort și de eliberare.

Terapia poate ajuta la corectarea disfuncțiilor posturale, contribuind la alinierea corectă a corpului și la reducerea disconfortului cauzat de poziția incorectă a corpului.

Unele migrene și dureri de cap pot fi cauzate de puncte trigger în mușchii gâtului sau ai capului. Această formă de terapie poate ameliora aceste simptome.

Specialiștii în recuperare medicală pot folosi terapia pentru a ajuta la recuperarea după traume fizice, cum ar fi entorsele sau întinderile musculare, pentru a reduce durerea și pentru a restabili funcția normală.

Terapia punctelor trigger poate fi utilă în tratamentul unor afecțiuni ale sistemului nervos, cum ar fi sindromul de tunel carpian sau neuropatia periferică.

Pentru cei cu dureri cronice ale articulațiilor sau ale mușchilor, terapia poate oferi o opțiune pentru gestionarea disconfortului pe termen lung.

Terapia poate ajuta la reducerea stresului și a tensiunii generale prin relaxarea mușchilor și prin îmbunătățirea circulației.

terapie trigger point

Beneficii

Un plan personalizat de Trigger Point Therapy aduce cu sine o serie de beneficii, dintre care cele mai importante:

Ameliorarea durerii

Terapia punctelor trigger este eficientă în reducerea și eliminarea durerii musculare, inclusiv a durerilor de spate, durerilor cervicale, durerilor de umeri și a altor disconforturi musculare.

Îmbunătățirea mobilității

Prin relaxarea mușchilor tensionați, terapia poate crește amplitudinea de mișcare și mobilitatea articulațiilor, permițând o mișcare mai liberă și fără restricții.

Confort și stare de bine

Prin îndepărtarea durerii și recăpătarea funcțiilor normale ale corpului, pacienții dobândesc o stare de bine și își recapătă bucuria de a se mișca și a trăi.

Trigger point therapy
Contraindicații

Trigger Point Therapy este o tehnică de terapie manuală care, în general, este considerată sigură și eficientă. Cu toate acestea, există anumite situații în care terapia punctelor trigger ar trebui evitată sau utilizată cu precauție:

Pentru pacienții cu istoric de TVP sau predispoziție de a dezvolta TVP (de exemplu, după o intervenție chirurgicală recentă sau perioade lungi de imobilizare), terapia punctelor trigger poate crește riscul de embolie.

În cazul unei afecțiuni care predispune la hemoragii sau la sângerări excesive (cum ar fi hemofilia), trebuie informat terapeutul despre această condiție, deoarece presiunea exercitată asupra mușchilor poate crește riscul de sângerare.

Terapia punctelor trigger nu ar trebui efectuată pe zonele cu iritații severe ale pielii, infecții cutanate sau afecțiuni dermatologice grave, deoarece poate răspândi infecția sau poate agrava problema.

În cazul unor fracturi recente sau alte leziuni grave ale oaselor sau ale țesuturilor, terapia punctelor trigger poate agrava leziunile și poate întârzia procesul de vindecare.

Persoanele cu osteoporoză severă, care au o densitate osoasă scăzută și sunt susceptibile la fracturi, ar trebui să evite terapia punctelor trigger pe zonele cu os fragil.

În cazul unor boli grave sau tumori, se recomandă o discuție în prealabil cu medicul curant și cu terapeutul înainte de a încerca terapia punctelor trigger, deoarece aceasta poate afecta zona afectată sau poate provoca disconfort suplimentar.

Trigger Point Therapy poate fi utilizată în timpul sarcinii, dar trebuie să fie efectuată de către terapeuți specializați în terapia prenatală și sub supravegherea atentă a unui specialist. Anumite zone trebuie evitate în timpul sarcinii pentru a proteja atât mama, cât și fătul.

Persoanele cu boli vasculare grave, cum ar fi ateroscleroza avansată, ar trebui să discute cu medicul înainte de a recurge la terapia punctelor trigger, deoarece aceasta poate avea impact asupra sistemului circulator.

AI O ÎNTREBARE?

Intrebări frecvente

Trigger Point Therapy se adresează persoanelor care suferă de dureri musculo-scheletice, tensiune musculară, migrene, disconfort articular și alte probleme legate de mușchi și articulații.

Exercitiu articulatii

Programează o consultație și fă primul pas spre vindecare!

Programare


Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Nume

This will close in 0 seconds

Programează-te Call Now Button