KRATOS

Ce este Discopatia Lombară

Printre cele mai frecvente cauze ale durerilor de spate se numără discopatia lombară, o afecțiune care afectează calitatea vieții multor persoane. 

Echipa noastră multidisciplinară este dedicată oferirii unor soluții personalizate și eficiente pentru a trata această problemă complexă, facilitând o recuperare optimă și îmbunătățirea mobilității.

Discopatia lombară este un termen care descrie deteriorarea discurilor intervertebrale situate la nivelul coloanei vertebrale lombare. 

Această afecțiune poate duce la durere, rigiditate și în unele cazuri, la scăderea mobilității. Este o cauză comună a durerilor de spate, afectând un număr semnificativ de adulți, în special pe cei în vârstă mijlocie.

discopatie lombara

Cauze. Simptome. Diagnosticare.

Cauzele discopatiei lombare includ:

Îmbătrânirea Naturală a Discurilor Intervertebrale

Leziunile din Trecut

Stilul de Viață Sedentar

Obezitatea

Fumatul

Predispoziția Genetică

Simptomele discopatiei lombare variază de la ușoare la severe și pot include:

Rigiditate și limitarea mobilității în zona lombară,

Durere lombară care se poate intensifica la mișcare sau după perioade îndelungate de ședere sau stat în picioare,

Durere care radiază către fese, coapse sau chiar către picioare,

Senzație de arsură, furnicături sau amorțeală în picioare.

Atenție! Specificațiile de pe această pagină sunt pentru o informare corectă. NU îți recomandăm să le folosești pentru a-ți pune singur un diagnostic!

Este important să consulți un specialist dacă experimentezi aceste simptome, pentru a evita agravarea stării și pentru a începe un tratament adecvat cât mai curând posibil.

La Kratos Recovery Clinic, procesul de diagnosticare al discopatiei lombare începe cu o evaluare amănunțită a istoricului medical și un examen fizic complet. 

Testele imagistice, precum RMN (Rezonanța Magnetică Nucleară) sau CT (Tomografia Computerizată), joacă un rol crucial în confirmarea diagnosticului și în evaluarea gradului de deteriorare a discurilor intervertebrale. 

Aceste instrumente ne permit să stabilim cel mai eficient plan de tratament personalizat pentru fiecare pacient.

 

Afectiuni ale spatelui

Tratament Kratos Recovery Clinic

Recomandări pentru Acasă

Pentru a susține procesul de recuperare și a preveni reapariția problemelor, oferim pacienților noștri sfaturi și recomandări personalizate pentru gestionarea stării lor acasă:

  • Exerciții și Stretching: Un program de exerciții acasă, adaptat necesităților individuale, pentru întărirea musculaturii și îmbunătățirea flexibilității.
  • Gestionarea Posturii: Indicații pentru îmbunătățirea posturii în activitățile zilnice și la locul de muncă pentru a reduce presiunea asupra coloanei vertebrale.
  • Tehnici de Ridicare a Greutăților: Educarea pacienților despre modul corect de a ridica obiecte grele pentru a preveni suprasolicitarea zonei lombare.

Tratamente Avansate

Pentru pacienții care nu răspund corespunzător la tratamentele conservatoare sau care prezintă simptome severe, Kratos Recovery Clinic explorează opțiuni de tratament avansate:

  • Injecții Epidurale cu Steroizi: Acestea pot oferi ameliorare temporară a durerii prin reducerea inflamației la nivelul coloanei vertebrale lombare.
  • Terapia cu Laser: Poate favoriza reducerea inflamației și ameliorarea durerii prin stimularea circulației și a procesului natural de vindecare al corpului.

În cazuri unde deteriorarea discului este avansată și simptomele persistă, procedurile chirurgicale cum sunt discectomia sau fuziunea vertebrală, pot fi luate în considerare.

Tratamente Conservatare​

Strategia noastră inițială include tratamente conservatoare, care vizează ameliorarea durerii și îmbunătățirea funcției:

  • Kinetoterapia: Exerciții personalizate pentru întărirea musculaturii, sprijinind coloana vertebrală și îmbunătățirea flexibilității.
  • Medicație: Administrarea de antiinflamatoare nesteroidiene și relaxante musculare pentru controlul durerii și inflamației.
  • Terapii Complementare: Terapia cu laser, TECAR, termoterapie, terapie manuală.

 

Echipa Care te va Trata

Avem o echipă formată din medici și terapeuți ale căror competențe variate ne permit să abordăm fiecare caz cu o perspectivă completă, elaborând planuri de tratament care adresează nu doar simptomele, dar și cauzele de bază ale afecțiunilor.

Afectiuni ale soldului

Discopatia lombară este o afecțiune care implică deteriorarea discurilor intervertebrale din regiunea lombară a coloanei vertebrale.
Această deteriorare poate fi cauzată de îmbătrânirea naturală a discurilor, stres mecanic repetitiv asupra coloanei, leziuni directe, stil de viață sedentar, obezitate și, în unele cazuri, predispoziții genetice.
Pe măsură ce discurile se uzează, acestea devin mai puțin flexibile și mai susceptibile la rupere sau deformare, ceea ce poate duce la durere și disconfort.

Cele mai frecvente întrebări
Te ajutăm să-ți atingi obiectivele de sănătate și bunăstare!

Programare


Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Nume

This will close in 0 seconds

Programează-te Call Now Button