KRATOS

Ce este Hernia de Disc?

Hernia de disc este dintre cele mai comune și totodată complexe probleme cu care se confruntă pacienții noștri. Pe lângă faptul că este o afecțiune dureroasă, este și limitativă, afectând semnificativ calitatea vieții. 

Prin înțelegerea acestei afecțiuni și abordarea timpurie a simptomelor, prevenim agravarea situației și facilităm un proces de recuperare mai rapid și mai eficient.

Discurile intervertebrale sunt structuri ce acționează ca amortizoare între vertebrele coloanei vertebrale. 

Când o porțiune a discului se deplasează sau se rupe, aceasta poate presa pe nervii învecinați, provocând durere, amorțeală sau slăbiciune într-un membru (braț sau picior), în funcție de localizarea herniei. 

Această afecțiune este mai des întâlnită în rândul adulților de vârstă mijlocie, dar poate afecta persoane de orice vârstă.

hernia-de-disc kratosrecoveryclinic.ro

Cauze. Simptome. Diagnosticare.

Printre factorii de risc și cauzele comune ale herniei de disc se numără:

Degenerarea Discului din Cauze Naturale

Efortul Fizic Intens și Necorespunzător

Obezitatea

Fumatul

Predispoziție Genetică

O singură mișcare greșită nu cauzează de obicei hernia de disc; aceasta se dezvoltă în timp, pe măsură ce discurile intervertebrale își pierd din flexibilitate și rezistență.

Simptomele herniei de disc pot varia de la ușoare la severe și pot include:

Durere acută sau cronică la nivelul spatelui sau gâtului

Amorțeală sau furnicături în extremitățile afectate

Slăbiciune musculară, dificultăți la mers sau la manipularea obiectelor​

Durere care se agravează la mișcare, tuse sau strănut​

Atenție! Specificațiile de pe această pagină sunt pentru o informare corectă. NU îți recomandăm să le folosești pentru a-ți pune singur un diagnostic! 

Este deosebit de important să cauți asistență medicală dacă observi aceste simptome, pentru a preveni deteriorarea suplimentară și pentru a începe un tratament corespunzător.

La Kratos Recovery Clinic, diagnosticarea herniei de disc începe cu un examen fizic detaliat și o discuție aprofundată despre simptomele și istoricul medical al pacientului.

Pentru a confirma diagnosticul și a identifica locația exactă și severitatea herniei, pot fi necesare investigații imagistice, cum ar fi rezonanța magnetică nucleară (RMN), tomografia computerizată (CT) sau radiografiile. 

Aceste tehnici ne permit să obținem o imagine clară a structurii coloanei vertebrale și a discurilor intervertebrale, esențială pentru elaborarea unui plan de tratament personalizat.

Laser high intensity 2 kratosrecoveryclinic.ro

Tratament Kratos Recovery Clinic

La Kratos Recovery Clinic, abordăm tratamentul herniei de disc prin metode conservatoare în prima instanță, axându-ne pe reducerea durerii și inflamației, îmbunătățirea mobilității și prevenirea agravării afecțiunii. 

Recomandări pentru Acasă

Pe lângă tratamentele aplicate în clinică, recomandăm pacienților să urmeze anumite practici acasă pentru a sprijini procesul de recuperare:

  • Exerciții și Stretching: Vom furniza un set de exerciții personalizate pentru a fi efectuate acasă, cu scopul de a menține mobilitatea și a întări musculatura sprijinind coloana vertebrală.
  • Ergonomia la Locul de Muncă: Ajustări ale posturii și ergonomiei la locul de muncă sau acasă pot preveni suprasolicitarea coloanei vertebrale.
  • Gestionarea Greutății: Menținerea unei greutăți sănătoase poate reduce presiunea asupra coloanei vertebrale și a discurilor intervertebrale.

 

Tratamente Avansate

Pentru cazurile în care simptomele persistă în ciuda tratamentelor conservatoare sau când hernia de disc este severă, pot fi luate în considerare opțiuni de tratament mai avansate:

  • Injecțiile Epidurale cu Steroizi: Acestea pot reduce durerea și inflamația în zona afectată a coloanei vertebrale.
  • Proceduri Minim Invazive: Tehnici precum discectomia percutanată sau nucleoplastia pot fi recomandate pentru a elimina sau reduce partea de disc care presează nervul.

Tratamente Conservatare

La Kratos Recovery Clinic, abordăm tratamentul herniei de disc prin metode conservatoare în prima instanță, axându-ne pe reducerea durerii și inflamației, îmbunătățirea mobilității și prevenirea agravării afecțiunii. Aceste tratamente pot include:

  • Terapia Fizică: Personalizăm programele de terapie fizică pentru a întări musculatura sprijinind coloana vertebrală, pentru a îmbunătăți flexibilitatea și pentru a reduce presiunea pe discurile afectate. Exercițiile specifice și tehnici de stretching sunt esențiale pentru recuperare.
  • Medicația: Antiinflamatoarele nesteroidiene (AINS) sau relaxantele musculare pot fi recomandate pentru ameliorarea durerii și a inflamației.
  • Terapii Complementare: TECAR, Laser High Intensity (terapia cu laser).

Echipa Care te va Trata

Avem o echipă formată din medici și terapeuți ale căror competențe variate ne permit să abordăm fiecare caz cu o perspectivă completă, elaborând planuri de tratament care adresează nu doar simptomele, dar și cauzele de bază ale afecțiunilor.

Cele mai frecvente întrebări

Hernia de disc este o afecțiune în care nucleul gelatinos al discului intervertebral iese printr-o fisură sau ruptură în învelișul exterior dur al discului. Acest lucru poate duce la comprimarea nervilor spinali, provocând simptome precum durere, amorțeală, furnicături și slăbiciune musculară în zona afectată, precum și iradierea acestor simptome în membrele superioare sau inferioare, în funcție de nivelul afectat al coloanei vertebrale.

Te ajutăm să-ți atingi obiectivele de sănătate și bunăstare!

Programare


Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Nume

This will close in 0 seconds

Programează-te Call Now Button