KRATOS

Ce sunt Infiltrațiile Articulare?

Infiltrațiile articulare sunt proceduri medicale minim invazive utilizate în tratamentul inflamației și durerii din articulații. 

Acestea implică injectarea directă a medicamentelor, cum ar fi corticosteroizi, acid hialuronic sau plasmă bogată în plachete (PRP), în interiorul unei articulații afectate.

Scopul este de a oferi ameliorare rapidă a durerii și de a reduce inflamația, facilitând astfel o recuperare mai rapidă și o mobilitate îmbunătățită.

Infiltrații articulare https://kratosrecoveryclinic.ro

Când apelăm la Infiltrații Articulare?

Infiltrațiile articulare sunt recomandate când tratamentele mai puțin invazive, cum ar fi medicamentele orale antiinflamatoare, fizioterapia sau modificările stilului de viață, nu au reușit să ofere ameliorarea suficientă a simptomelor. 

Ele sunt deosebit de eficace în cazul inflamațiilor severe sau când este nevoie de o intervenție rapidă pentru a reduce durerea și a îmbunătăți funcționalitatea articulațiilor.

Cum funcționează Infiltrațiile Articulare?

Procedura de infiltrație articulară se realizează de obicei sub control imagistic, cum ar fi ecografia sau fluoroscopia, pentru a asigura precizia injectării. Medicamentul utilizat depinde de starea specifică tratată și de obiectivele terapeutice.

Corticosteroizii sunt folosiți frecvent pentru proprietățile lor puternic antiinflamatoare, acidul hialuronic pentru îmbunătățirea lubrifierii și funcționării articulațiilor, iar PRP pentru stimularea naturală a proceselor de vindecare ale corpului.

Infiltrații articulare https://kratosrecoveryclinic.ro

Beneficiile Infiltrațiilor Articulare

Infiltrațiile articulare oferă numeroase beneficii pentru pacienți, printre care:

Ameliorarea Rapidă a Durerii

Injecțiile pot reduce semnificativ durerea într-un timp scurt, adesea în câteva zile de la procedură.

Reducerea Inflamației

Medicamentele injectate direct în articulație pot diminua rapid inflamația, facilitând recuperarea mai rapidă.

Îmbunătățirea Mobilității

Prin reducerea durerii și inflamației, pacienții pot experimenta o îmbunătățire a mobilității și a calității vieții.

Minim Invazivă

Procedura este minim invazivă comparativ cu intervențiile chirurgicale, având un risc redus de complicații și o perioadă scurtă de recuperare.

Opțiune de Tratament Alternativă

Oferă o alternativă pentru pacienții care nu pot tolera medicamentele orale sau pentru cei la care alte forme de tratament nu au fost eficiente.

Cui se Adresează? Care este Categoria de Pacienți?

Infiltrațiile articulare sunt indicate pentru o varietate de pacienți care suferă de dureri articulare și inflamație, inclusiv:

Pacienți cu Osteoartrită

Cei care suferă de uzura cartilajului care duce la dureri articulare și rigiditate beneficiază în mod special de aceste tratamente, mai ales când alte metode conservative nu au fost eficiente.

Sportivi cu Leziuni

Atleții care suferă de leziuni acute sau cronice ale articulațiilor pot folosi infiltrațiile pentru a reduce durerea și a accelera recuperarea.

Persoane cu Boli Autoimune

Pacienții cu boli cum ar fi artrita reumatoidă pot găsi alinare prin aceste injectări care ajută la gestionarea inflamației severe și a durerii.

Pacienți cu Dureri Cronice

Indivizii care experimentează dureri cronice și inflamație, care nu răspund la medicamentele standard, pot beneficia de pe urma efectelor directe ale infiltrațiilor articulare.

Vârstnici

Pacienții în vârstă, adesea afectați de degenerări articulare datorate vârstei, pot găsi în infiltrații o metodă eficace de a îmbunătăți mobilitatea și de a reduce durerea.

Efectele Infiltrațiilor Articulare

Efectele infiltrațiilor articulare pot varia în funcție de tipul de medicament utilizat și de starea generală a pacientului, dar includ:

Redus Imediat al Durerii

Multe persoane experimentează o ameliorare semnificativă a durerii în câteva zile de la procedură.

Scăderea Inflamației pe Termen Lung

Corticosteroizii și alte substanțe antiinflamatoare pot reduce inflamația pe o perioadă extinsă, ameliorând simptomele asociate.

Restaurarea Funcției Articulare

Prin îmbunătățirea lubrifierii articulare, infiltrațiile cu acid hialuronic pot ajuta la restabilirea unui grad mai mare de mobilitate.

Prevenirea Deteriorării Suplimentare

Prin gestionarea eficientă a inflamației și durerii, infiltrațiile pot ajuta la prevenirea deteriorării suplimentare a articulațiilor afectate.

Reducerea Dependenței de Medicamente Orale

Pacienții pot reduce sau chiar elimina nevoia de medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) sau alte analgezice, care pot avea efecte secundare pe termen lung.

infiltratii articulare infiltratii articulare kratosrecoveryclinic.ro

Afecțiunile pe care le tratează Infiltrațiile Articulare

Infiltrațiile articulare sunt utilizate pentru a trata o gamă largă de afecțiuni articulare, inclusiv:

În special în genunchi, șolduri și alte articulații mari, infiltrațiile pot ameliora durerea și îmbunătăți funcționalitatea.

Pentru a controla inflamația acută și durerea când alte tratamente nu au fost suficiente.

Infiltrațiile pot fi folosite pentru a trata inflamația tendoanelor și a bursei, frecvente în cazul sportivilor.

Injecțiile pot ajuta la reducerea inflamației și a durerii în cazurile acute de gută.

Infiltrațiile cu corticosteroizi sau PRP pot accelera vindecarea leziunilor legamentelor sau a cartilajului.

Serviciile Oferite pentru Infiltrații Articulare

Echipa Care te va Trata

Avem o echipă formată din medici și terapeuți ale căror competențe variate ne permit să abordăm fiecare caz cu o perspectivă completă, elaborând planuri de tratament care adresează nu doar simptomele, dar și cauzele de bază ale afecțiunilor.

Cele mai frecvente întrebări

Majoritatea pacienților raportează un disconfort minim în timpul procedurii de infiltrație articulară. Se poate simți o presiune sau un disconfort ușor când soluția este injectată, dar aceasta este de obicei de scurtă durată. Uneori, se poate utiliza un anestezic local pentru a minimiza orice disconfort.

infiltratii articulare kratosrecoveryclinic.ro
Te ajutăm să-ți atingi obiectivele de sănătate și bunăstare!

Programare


Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Nume

This will close in 0 seconds

Programează-te Call Now Button