KRATOS

Ce este Lombosciatica?

Lombosciatica este o afecțiune a spatelui, caracterizată prin durere ce radiază de-a lungul nervului sciatic, de la spate până în picioare. 

Această condiție poate afecta semnificativ calitatea vieții, limitând activitățile zilnice și mobilitatea, fiind adesea provocată de o hernie de disc, stenoză spinală, spondilolistezis sau o comprimare a nervilor. 

Prevalența acestei afecțiuni este ridicată, afectând un procent semnificativ al populației la un moment dat în viață.

Echipa noastră de specialiști este dedicată identificării celei mai eficiente abordări de tratament pentru a te ajuta să-ți recapeți binele și confortul.

lombosciatica 2 kratosrecoveryclinic.ro

Cauze. Simptome. Diagnosticare.

Lombosciatica este cel mai adesea rezultatul unei compresii sau iritației nervului sciatic. 

Cauzele specifice includ:

Hernia de Disc Lombară

Stenoza Spinală (Îngustarea Canalului Spinal)

Spondilolistezisul (Alunecarea unei Vertebre Peste Alta)

Leziuni Directe

Factorii de risc includ

Vârsta Înaintată

Sedentarismul

Ridicarea Incorectă a Greutăților

Obezitatea

Postura Inadecvată

Simptomele lombosciaticii includ:

Senzație de arsură, furnicături sau amorțeală în piciorul afectat,

Durere lombară care radiază spre fese și coboară pe picior, de-a lungul traseului nervului sciatic,

Slăbiciune musculară și dificultăți la mers,

Durerea poate varia de la o senzație ușoară de disconfort la o durere intensă și debilitantă (senzație de slăbiciune).

Atenție! Specificațiile de pe această pagină sunt pentru o informare corectă. NU îți recomandăm să le folosești pentru a-ți pune singur un diagnostic!

Este esențial să cauți atenție medicală dacă experimentezi aceste simptome pentru a evita complicațiile și pentru a iniția un tratament adecvat.

La Kratos Recovery Clinic diagnosticarea lombosciaticii începe cu un examen fizic amănunțit și o discuție despre istoricul medical și simptomele pacientului. 

Teste suplimentare, cum ar fi RMN-ul (Rezonanța Magnetică Nucleară), radiografiile sau CT-ul (Tomografia Computerizată), pot fi necesare pentru a identifica cauza precisă a compresiunii nervului sciatic. 

Aceste evaluări ne ajută să stabilim un plan de tratament personalizat și eficient.

mobilizari

Tratament Kratos Recovery Clinic

Recomandări pentru Acasă

Pacienților li se oferă recomandări și sfaturi personalizate pentru a gestiona și a preveni reapariția simptomelor lombosciatice acasă:

  • Exerciții și Stretching: Un set de exerciții și stretching specific, destinat întăririi musculaturii și îmbunătățirii flexibilității, poate ajuta în prevenirea viitoarelor episoade de lombosciatică.
  • Ergonomie și Postură: Ajustări ale posturii la locul de muncă și în activitățile zilnice pentru a reduce presiunea pe coloana vertebrală și pe nervul sciatic.
  • Gestionarea Greutății: Menținerea unei greutăți corporale sănătoase pentru a reduce presiunea asupra coloanei vertebrale.

Tratamente Avansate

Pentru pacienții la care simptomele persistă în ciuda tratamentelor conservatoare, se pot lua în considerare opțiuni de tratament prin proceduri minim invazive: terapia TECAR, Laser High Intensity, terapie manuală.

Tratamente Conservatare

La Kratos Recovery Clinic, accentul inițial în tratamentul lombosciaticei este pus pe metode conservatoare, cu scopul de a ameliora durerea și de a îmbunătăți funcționalitatea fără a recurge la intervenții chirurgicale:

  • Kinetoterapia: Elaborăm programe personalizate de reabilitare care vizează întărirea musculaturii, sprijinind coloana vertebrală, îmbunătățirea flexibilității și reducerea presiunii pe nervul sciatic.
  • Medicație: Prescriem antiinflamatoare nesteroidiene și relaxante musculare pentru a controla durerea și inflamația.
  • Injecții Epidurale cu Steroizi: Acestea pot fi recomandate pentru a reduce inflamația în jurul nervului sciatic și pentru a oferi ameliorare pe termen scurt a durerii.

Echipa Care te va Trata

Avem o echipă formată din medici și terapeuți ale căror competențe variate ne permit să abordăm fiecare caz cu o perspectivă completă, elaborând planuri de tratament care adresează nu doar simptomele, dar și cauzele de bază ale afecțiunilor.

lombosciatica kratosrecoveryclinic
Cele mai frecvente întrebări

Epicondilita medială sau „cotul jucătorului de golf", este o inflamație a tendoanelor care se atașează de epicondilul medial al humerusului, adesea cauzată de activități care implică mișcări repetate ale încheieturii și degetelor.
Se diferă de epicondilita laterală sau „cotul tenismenului", care afectează tendoanele atașate de epicondilul lateral al humerusului, datorită mișcărilor repetitive ale încheieturii care extind mâna.

Te ajutăm să-ți atingi obiectivele de sănătate și bunăstare!

Programare


Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Nume

This will close in 0 seconds

Programează-te Call Now Button