KRATOS

Ce este Evaluarea Psihologică?

Evaluarea psihologică este un proces complex prin care psihologii folosesc diverse metode și instrumente pentru a înțelege și a măsura aspectele cognitive, emoționale și comportamentale ale unei persoane. Procesul implică utilizarea unor teste standardizate, interviuri clinice și observații comportamentale pentru a forma o imagine detaliată a sănătății mentale și a bunăstării unui individ.

Când apelăm la Consiliere Psihologică?

Consilierea psihologică este recomandată când o persoană se confruntă cu dificultăți emoționale, comportamentale sau cognitive care afectează calitatea vieții, relațiile sau performanța la locul de muncă. Aceasta poate fi utilă în situații de stres, depresie, anxietate, dificultăți în relații, probleme legate de identitate sau în timpul unor tranziții majore de viață, cum ar fi divorțul, nașterea unui copil sau pierderea unui loc de muncă

Cum decurge o ședință de Consiliere Psihologică?

O ședință tipică de consiliere psihologică durează între 45 și 60 de minute. În timpul acesteia, psihologul și clientul discută despre problemele actuale, sentimentele, gândurile și comportamentele clientului. Scopul este de a oferi un mediu sigur și de susținere în care clientul să poată explora problemele sale, să învețe noi strategii de coping și să dezvolte un plan de acțiune pentru a face față provocărilor. Psihologul folosește diverse tehnici terapeutice adaptate nevoilor specifice ale fiecărui client.

Beneficiile Consilierii Psihologice

Consilierea psihologică oferă numeroase beneficii care contribuie la îmbunătățirea sănătății mentale și a stării generale de bine a pacienților. Printre aceste beneficii se numără:

Îmbunătățirea Sănătății Emoționale

Consilierea ajută indivizii să recunoască și să proceseze emoțiile lor, contribuind la reducerea simptomelor de anxietate, depresie și stres. Terapia oferă un spațiu sigur pentru exprimarea sentimentelor, ceea ce poate facilita vindecarea emoțională.

Dezvoltarea Abilităților de Coping

Prin consiliere, pacienții învață strategii eficiente de gestionare a stresului și a altor provocări emoționale. Acest lucru îi ajută să facă față mai bine situațiilor dificile și să își mențină sănătatea mentală pe termen lung.

Îmbunătățirea Relațiilor

Terapia poate ajuta persoanele să înțeleagă mai bine dinamica relațiilor lor și să dezvolte abilități de comunicare și interacțiune mai sănătoase. Acest lucru este esențial pentru construirea și menținerea relațiilor personale și profesionale pozitive.

Cresterea Stimei de Sine

Consilierea ajută la identificarea și combaterea gândurilor negative despre sine, îmbunătățind încrederea și stima de sine. Acest lucru poate avea un impact pozitiv asupra tuturor aspectelor vieții unui individ.

Facilitarea Deciziilor și a Tranzițiilor de Viață

Psihologii pot asista clienții în explorarea opțiunilor și în luarea deciziilor informate în timpul tranzițiilor de viață, cum ar fi schimbările de carieră, divorțul sau adaptarea la schimbările de sănătate.

Promovarea Auto-cunoașterii și a Creșterii Personale

Consilierea oferă oportunitatea de a explora gânduri și comportamente, identificând modele care pot fi nefolositoare sau autodistructive. Prin conștientizare și înțelegere, pacienții pot începe să facă schimbări pozitive în viețile lor.

Cui se Adresează Consilierea Psihologică? Care sunt Categoriile de Pacienți?

Consilierea psihologică se adresează unei game largi de persoane, oferind suport pentru diverse probleme de sănătate mentală și situații de viață. Categoriile de pacienți care pot beneficia de aceste servicii includ:

Persoane cu Tulburări de Anxietate

Inclusiv cei care se confruntă cu tulburări de anxietate generalizată, tulburări de panică, fobii specifice și tulburări de stres post-traumatic. Consilierea poate ajuta la gestionarea simptomelor și la dezvoltarea unor mecanisme de coping eficiente.

Persoane cu Tulburări de Dispoziție

Aceasta include indivizi care suferă de depresie majoră, tulburare bipolară, sau alte tulburări de dispoziție care pot afecta profund calitatea vieții lor.

Victime ale Traumelor

Indivizii care au experimentat evenimente traumatice, fie acestea accidente, agresiuni fizice sau emoționale, pot găsi alinare și metode de vindecare prin terapii specifice, cum ar fi EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing).

Persoane în Perioade de Tranziție Majoră

Schimbările majore de viață, cum ar fi schimbarea carierei, pensionarea, adaptarea la condiții medicale noi sau pierderea unei persoane dragi, pot fi gestionate mai eficient cu suportul unui consilier psihologic.

Cupluri și Familii

Terapia de cuplu sau familială poate ajuta la rezolvarea conflictelor, îmbunătățirea comunicării și consolidarea relațiilor. Este utilă în diverse situații, de la dificultăți conjugale până la probleme legate de dinamica familială.

Femei în perioada Prenatală și Postnatală

Suportul psihologic pentru femeile care se pregătesc să devină mame sau care se confruntă cu dificultăți postpartum, inclusiv depresia postnatală, este crucial pentru sănătatea emoțională a mamei și a copilului.

Sportivi de Performanță

Consilierea psihologică poate oferi sportivilor strategii pentru gestionarea presiunii, îmbunătățirea concentrării și a performanței, și pentru a face față dezamăgirilor și stresului competițiilor.

Serviciile Psihologice Oferite la Kratos Recovery Clinic

Oferim o gamă largă de servicii psihologice pentru a răspunde nevoilor diverse ale pacienților noștri. Aceste servicii sunt proiectate pentru a oferi suport specializat și personalizat, indiferent de provocările cu care se confruntă pacienții:

Consilierea pentru Pregătirea Gravidelor

Oferim suport și ghidare pentru femeile care se pregătesc pentru maternitate, abordând temerile și așteptările legate de naștere și maternitate, și facilitând adaptarea la schimbările care vor urma.

Consiliere După Naștere

Suportul nostru include gestionarea stresului postpartum, abordarea depresiei postnatale și consolidarea legăturii dintre mamă și copil, prin strategii de interacțiune pozitivă și suport emoțional.

Consiliere în Sportul de Performanță

Psihologii noștri specializați în sport ajută atleții să își îmbunătățească focusul, să gestioneze presiunea competițiilor și să dezvolte reziliență mentală pentru a obține performanțe de vârf.

Consiliere Psihologică de Familie

Serviciile noastre includ terapia de familie, care ajută membrii să rezolve conflictele, să îmbunătățească comunicarea și să dezvolte o dinamică familială mai sănătoasă și mai sprijinitoare.

Consiliere Psihologică Individuală

Oferim terapie individuală pentru a aborda o gamă largă de probleme psihologice, de la gestionarea stresului și a emoțiilor până la tratamentul tulburărilor psihologice mai complexe.

Evaluare și Consiliere pentru Depresie, Anxietate, Burnout

Depresie: Oferim evaluări detaliate și planuri de tratament personalizate, folosind terapii bazate pe dovezi, cum ar fi terapia cognitiv-comportamentală (CBT), pentru a ajuta pacienții să gestioneze simptomele de depresie. Anxietate: Abordările terapeutice includ tehnicile de relaxare, mindfulness și CBT pentru a ajuta pacienții să învețe cum să controleze anxietatea eficient. Burnout: Consilierea este orientată spre identificarea surselor de stres la locul de muncă și dezvoltarea strategiilor de coping pentru a preveni epuizarea și pentru a restabili echilibrul personal și profesional.

Terapia Traumei cu EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing):

EMDR este o formă de terapie inovatoare care este eficientă în tratarea PTSD și a altor efecte ale traumelor psihologice, ajutând pacienții să proceseze și să se recupereze de la experiențele traumatice prin folosirea stimulării bilaterale.

Echipa Care te va Trata

Avem o echipă formată din medici și terapeuți ale căror competențe variate ne permit să abordăm fiecare caz cu o perspectivă completă, elaborând planuri de tratament care adresează nu doar simptomele, dar și cauzele de bază ale afecțiunilor.

Cele mai frecvente întrebări

Durata terapiei psihologice poate varia semnificativ în funcție de complexitatea problemelor abordate și de obiectivele individuale ale fiecărui pacient. Unii pacienți pot observa îmbunătățiri după câteva sesiuni, în timp ce alții pot avea nevoie de terapie pe termen lung, de la câteva luni la un an sau mai mult. În mod tipic, sesiunile durează aproximativ 50 de minute și se desfășoară săptămânal sau bi-săptămânal.

Te ajutăm să-ți atingi obiectivele de sănătate și bunăstare!

Programare


Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Nume

This will close in 0 seconds

Programează-te Call Now Button