KRATOS

Ce este Spondiloza?

Spondiloza, cunoscută și sub denumirea de osteoartrită spinală, este o afecțiune comună ce afectează viața multor persoane prin durerea și disconfortul pe care le provoacă. 

Această degenerare a discurilor și articulațiilor coloanei vertebrale poate limita activitățile zilnice și mobilitatea. 

Spondiloza poate afecta orice parte a coloanei vertebrale, de la cervicală la lombară, conducând la durere, rigiditate și uneori, la comprimarea nervilor spinali. 

Este o afecțiune de-o importanță majoră, la care dezvoltăm predispoziție odată cu înaintarea în vârstă.

Echipa noastră multidisciplinară este aici pentru a-ți oferi un plan de tratament care te va ajuta să previi sau să tratezi spondiloza.

spondiloza kratosrecoveryclinic.ro

Cauze. Simptome. Diagnosticare.

Principalii factori care contribuie la dezvoltarea spondilozei includ:

Durere și Rigiditate

Senzația de durere și rigiditate în zona afectată a coloanei vertebrale. Aceste simptome pot fi constante sau intermitente și pot varia în intensitate. Durerea poate fi localizată într-o anumită zonă sau se poate răspândi în alte părți ale spatelui.

Reducerea Flexibilității și Mobilității

Dificultatea în a mișca coloana vertebrală în mod normal, ceea ce poate limita capacitatea de a îndeplini activități zilnice. Aceasta poate include dificultăți în a se apleca, răsuci sau întinde.

Simptome de Compresie Nervoasă

În cazuri mai grave, presiunea asupra nervilor din coloana vertebrală poate cauza amorțeală, furnicături sau slăbiciune în membre. Aceste simptome pot afecta brațele, mâinile, picioarele sau degetele de la picioare și pot influența funcționarea normală a membrelor.

Simptomele spondilozei variază în funcție de localizarea și severitatea degenerării, incluzând:

Îmbătrânirea naturală

Procesul natural de îmbătrânire duce la degenerarea treptată a discurilor intervertebrale și a articulațiilor coloanei vertebrale.

Stilul de Viață Sedentar

Lipsa activității fizice regulate poate slăbi musculatura spatelui și poate contribui la dezvoltarea problemelor coloanei vertebrale.

Obezitatea

Greutatea excesivă pune presiune suplimentară pe coloana vertebrală, accelerând uzura și deteriorarea discurilor și articulațiilor.

Factorii Genetici

Predispoziția genetică poate juca un rol important în susceptibilitatea unei persoane la dezvoltarea spondilozei.

Leziunile la Nivelul Coloanei

Accidentele și traumatismele pot provoca leziuni acute sau cronice, care pot contribui la dezvoltarea spondilozei.

Uzura și Deteriorarea Discurilor Intervertebrale și a Articulațiilor

Activitățile zilnice și mișcările repetate cauzează uzura și deteriorarea structurilor coloanei vertebrale, afectând integritatea și funcționarea acestora.

Repetarea Anumitor Mișcări și Activități Fizice

Activitățile fizice repetitive și mișcările specifice pot accelera procesul degenerativ al coloanei vertebrale.

Atenție! Specificațiile de pe această pagină sunt pentru o informare corectă. NU îți recomandăm să le folosești pentru a-ți pune singur un diagnostic!

Dacă observi aceste simptome, este important să consulți un medic pentru un diagnostic precis și pentru a începe tratamentul adecvat.

La Kratos Recovery Clinic, diagnosticarea spondilozei începe cu o evaluare amănunțită a simptomelor și a istoricului medical al pacientului, urmată de un examen fizic. 

Teste imagistice, cum ar fi radiografiile, RMN-ul (Rezonanța Magnetică Nucleară) sau CT-ul (Tomografia Computerizată), sunt esențiale pentru a identifica gradul de degenerare a coloanei vertebrale și pentru a stabili cel mai eficient plan de tratament.

Afectiuni ale spatelui

Tratament Kratos Recovery Clinic

Recomandări pentru Acasă

Pentru a susține recuperarea și a preveni agravarea spondilozei, le oferim pacienților noștri recomandări personalizate pentru gestionarea afecțiunii acasă:

  • Menținerea unei Greutăți Sănătoase: Obezitatea poate agrava simptomele spondilozei prin creșterea presiunii asupra coloanei vertebrale.
  • Exerciții Regulate: Activitățile fizice, precum mersul pe jos, înotul sau yoga, pot ajuta la menținerea flexibilității și la reducerea durerii.
  • Postura Corectă: Atenție specială la postura corporală atât în timpul activităților zilnice, cât și la locul de muncă, pentru a minimiza tensiunea pe coloană.

Tratamente Avansate

Pentru cazurile în care tratamentele conservatoare nu sunt suficiente pentru a gestiona simptomele spondilozei, se pot lua în considerare opțiuni de tratament mai avansate:

  • Injecții Epidurale Steroide: Acestea pot reduce inflamația și ameliora durerea în zonele afectate ale coloanei vertebrale.
  • Intervenții Chirurgicale: În cazuri selectate, proceduri chirurgicale minim invazive pot fi recomandate pentru a ameliora compresiunea nervoasă sau pentru a stabiliza segmentele afectate ale coloanei vertebrale.

Tratamente Conservatare

La Kratos Recovery Clinic, abordăm inițial spondiloza prin tratamente conservatoare, care vizează ameliorarea durerii și îmbunătățirea calității vieții pacientului:

  • Kinetoterapia: Programe de exerciții personalizate sunt concepute pentru a întări musculatura de sprijin, a îmbunătăți flexibilitatea și a reduce tensiunea pe coloană.
  • Medicație: Antiinflamatoarele nesteroidiene (AINS) și analgezicele pot fi prescrise pentru a controla durerea și inflamația.
  • Terapii Complementare: TECAR, terapie manuală, Dry Needling.

Echipa Care te va Trata

Avem o echipă formată din medici și terapeuți ale căror competențe variate ne permit să abordăm fiecare caz cu o perspectivă completă, elaborând planuri de tratament care adresează nu doar simptomele, dar și cauzele de bază ale afecțiunilor.

spondiloza 3 kratosrecoveryclinic.ro
Cele mai frecvente întrebări

Spondiloza este un termen general care se referă la degenerarea discurilor intervertebrale și a articulațiilor din coloana vertebrală, proces care poate fi asociat cu îmbătrânirea. Aceasta poate afecta orice segment al coloanei vertebrale, dar este cel mai frecvent întâlnită la nivelul coloanei cervicale și lombare. Evoluția spondilozei variază de la o persoană la alta, dar de obicei, progresează lent de-a lungul mai multor ani. Simptomele pot rămâne stabile sau se pot înrăutăți în timp, în funcție de activitățile fizice ale persoanei și de alte condiții de sănătate coexistente.

Te ajutăm să-ți atingi obiectivele de sănătate și bunăstare!

Programare


Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Nume

This will close in 0 seconds

Programează-te Call Now Button