KRATOS

Ce este Terapia Schroth?

Terapia Schroth este o metodă specializată de kinetoterapie destinată tratamentului scoliozei și altor deformități ale coloanei vertebrale. Dezvoltată inițial în Germania de Katharina Schroth, această tehnică se bazează pe utilizarea exercițiilor specifice pentru a restabili alinierea coloanei vertebrale, îmbunătățind postura și funcționalitatea. Exercițiile sunt personalizate pentru fiecare pacient și sunt proiectate pentru a promova conștientizarea corporală, echilibrul muscular și corectarea posturală prin tehnici de respirație și aliniere.

TERAPIA SCHROTH 2 kratosrecoveryclinic.ro

Când apelăm la Terapia Schroth?

Terapia Schroth este indicată pacienților diagnosticați cu scolioză, în special cei care au curbe ale coloanei vertebrale moderate până la severe, și se recomandă cât mai curând posibil după diagnostic pentru a preveni agravarea condiției. Este eficientă pentru pacienții de toate vârstele, de la copii la adulți, și este deosebit de valoroasă pentru pacienții care doresc să evite intervenția chirurgicală sau să optimizeze rezultatele post-operatorii.

Cum funcționează Terapia Schroth?

Terapia Schroth utilizează o serie de exerciții tridimensionale personalizate, care sunt menite să fortifice mușchii slab dezvoltați și să relaxeze cei suprasolicitați, restabilind astfel o poziție mai neutră a coloanei vertebrale. Exercițiile se concentrează pe corectarea dezechilibrelor musculare, îmbunătățirea posturii și respirației, și sunt adesea completate de utilizarea unor echipamente specifice pentru a sprijini și a intensifica eficacitatea tratamentului.

TERAPIA SCHROTH kratosrecoveryclinic.ro

Beneficiile Terapiei Schroth

Beneficiile Terapiei Schroth includ:

Îmbunătățirea Posturii

Prin corectarea dezechilibrelor musculare, pacienții observă adesea o îmbunătățire vizibilă a posturii lor generale.

Reducerea Durerii

Alinierea corectă și întărirea musculaturii pot reduce semnificativ disconfortul și durerea asociate cu deformările coloanei.

Ameliorarea Funcției Respiratorii

Tehnicile de respirație specifice ajută la expansiunea plămânilor și îmbunătățirea capacitații respiratorii.

Oprirea sau Încetinirea Progresiei Curbelor Scoliotice

Prin intervenția precoce și regulată, terapia poate opri sau încetini agravarea curbelor scoliotice.

Creșterea Conștientizării Corporale

Pacienții învață cum să-și monitorizeze și să-și controleze postura în activitățile de zi cu zi, contribuind la sănătatea pe termen lung a coloanei vertebrale.

Cui se Adresează? Care este Categoria de Pacienți?

Terapia Schroth este destinată pacienților de toate vârstele care suferă de scolioză sau alte deformități ale coloanei vertebrale, indiferent de gradul de severitate al curbelor. Este adecvată atât pentru pacienții care caută tratament conservator pentru scolioză, cât și pentru cei care doresc să îmbunătățească rezultatele post-chirurgicale. De asemenea, este o opțiune valoroasă pentru pacienții care doresc să gestioneze simptomele și să îmbunătățească calitatea vieții fără intervenție chirurgicală.

Tehnicile și metodele aplicate în Terapia Schroth

În Terapia Schroth, fiecare pacient primește un set de exerciții personalizate care sunt ajustate pentru a răspunde nevoilor specifice ale curbei scoliotice. Aceste exerciții includ:

Exerciții de Respirație

Pentru a ajuta la reconfigurarea toracelui și a îmbunătăți simetria corpului.

Posturare și Aliniere

Instruirea pacienților în recunoașterea și menținerea unei posturi corecte.

Mobilizare

Exerciții pentru a crește mobilitatea coloanei în zonele rigide.

Întărire

Lucrul pe grupele musculare specifice pentru a suporta și a menține corecția coloanei vertebrale.

Afecțiunile pe care le tratează Terapia Schroth

Cea mai comună formă de scolioză, care apare adesea în timpul copilăriei sau adolescenței.

Deformități ale coloanei prezente de la naștere.

Cauzată de condiții neurologice care afectează mușchii și nervii care susțin coloana vertebrală.

Echipa Care te va Trata

Avem o echipă formată din medici și terapeuți ale căror competențe variate ne permit să abordăm fiecare caz cu o perspectivă completă, elaborând planuri de tratament care adresează nu doar simptomele, dar și cauzele de bază ale afecțiunilor.

Cele mai frecvente întrebări

În multe cazuri, Terapia Schroth poate preveni sau întârzia necesitatea intervenției chirurgicale, în special dacă este începută devreme și urmată consecvent.

Te ajutăm să-ți atingi obiectivele de sănătate și bunăstare!

Programare


Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Nume

This will close in 0 seconds

Programează-te Call Now Button