KRATOS

Șoldul, una dintre cele mai mari și mai complexe articulații ale corpului, joacă un rol important în susținerea greutății corpului, permițând o gamă largă de mișcări atât în activitățile de zi cu zi, cât și în practicarea sporturilor. 

Datorită rolului său esențial, articulația șoldului este frecvent supusă uzurii, leziunilor și afecțiunilor care pot afecta mobilitatea și calitatea vieții.

Afecțiunile șoldului pot varia de la probleme temporare, ușor de tratat, la condiții cronice care necesită management pe termen lung și intervenții chirurgicale. 

Acestea pot fi cauzate de o varietate de factori, incluzând uzura naturală, traumatisme, boli inflamatorii sau anomalii congenitale. Dintre afecțiunile șoldului, în clinica noastră oferim tratament pentru: coxartroză, luxația șoldului, fractura de șold, impingement

La Kratos Recovery Clinic, îți înțelegem provocările și frustrările pe care ți le aduc afecțiunile șoldului, prin urmare, abordăm fiecare caz cu o combinație de expertiză medicală și tehnologii avansate și îți oferim un plan de tratament personalizat care vizează nu doar ameliorarea simptomelor, dar și abordarea cauzelor de bază ale afecțiunilor.

afectiuni ale soldulului kratosrecoveryclinic.ro
afectiuni ale soldulului kratosrecoveryclinic.ro

Cauze și Simptome Frecvente

Afecțiunile șoldului pot fi cauzate de o varietate de factori, fiecare având potențialul de a afecta semnificativ calitatea vieții. 

De altfel, identificarea timpurie a simptomelor asociate cu afecțiunile șoldului poate juca un rol important în prevenirea agravării stării și în începerea unui tratament eficient.

Atenție! Specificațiile de pe această pagină sunt pentru o informare corectă. NU îți recomandăm să le folosești pentru a-ți pune singur un diagnostic!

  • Cauze – coxartroza este cel mai frecvent întâlnită la persoanele în vârstă, deși poate apărea și la tineri, în special dacă există o predispoziție genetică sau dacă persoana a suferit leziuni anterioare ale șoldului. 

Alți factori de risc includ obezitatea, care pune o presiune suplimentară pe articulații, și anumite activități sportive sau ocupaționale care implică utilizarea repetitivă a șoldurilor.

  • Simptomele coxartrozei se dezvoltă treptat și pot include: durere care iradiază către coapsă sau genunchi, rigiditate și reducerea mobilității articulației șoldului, mai ales dimineața, creșterea durerii în timpul activității fizice și ameliorarea acesteia în repaus, o senzație de frecare sau blocare în articulație.
  • Cauze – luxația de șold poate apărea în urma unui accident sau traume severe, cum ar fi accidentele auto sau căzăturile de la înălțime. Riscul de luxație este mai mare în cazul persoanelor care au proteze de șold, unde evenimentele minore pot cauza dislocări.
  • Simptome – durere severă și imediată, incapacitatea de a mișca piciorul afectat, deformare vizibilă a zonei șoldului, piciorul pe partea afectată poate părea mai scurt.
  • Cauze – fracturile de șold sunt cel mai adesea cauzate de căderi și afectează în special persoanele vârstnice cu oase fragilizate de osteoporoză. Alți factori de risc includ lipsa activității fizice, consumul excesiv de alcool și condiții medicale care afectează densitatea osoasă.
  • Simptome – durere imediată și severă în zona șoldului sau a coapsei superioare, imposibilitatea de a se ridica sau de a pune greutate pe piciorul afectat, piciorul pe partea afectată poate apărea rotit extern, anormal.
  • Cauze – această afecțiune poate fi cauzată de anomalii congenitale ale șoldului sau poate apărea din cauza deformărilor osoase dobândite care se dezvoltă în timpul creșterii. 

Activitățile sportive care implică mișcări repetitive de rotire sau flexie la nivelul șoldului pot, de asemenea, să contribuie la apariția acestei afecțiuni.

  • Simptome – durere la nivelul șoldului sau în zona inghinală, rigiditate sau limitarea mișcărilor la nivelul șoldului, senzație de blocare sau clic în timpul mișcărilor șoldului.

La Kratos Recovery Clinic, utilizăm tehnici și metode moderne de Kinetoterapie și Fizioterapie, combinate cu echipamente personalizate, pentru a te ajuta să-ți atingi rezultatele dorite, în cel mai scurt timp posibil. 

Suntem într-un proces de pregătire continuă, în permanență la curent cu ultimele cercetări și inovații în domeniul medicinei de recuperare, kinetoterapiei și fizioterapiei, pentru a-ți oferi cel mai bun plan de tratament

Alegând Kratos Recovery Clinic, alegi o echipă multidisciplinară de specialiști care te vor ajuta să-ți atingi obiectivele de sănătate și bunăstare.La Kratos Recovery Clinic, utilizăm tehnici și metode moderne de Kinetoterapie și Fizioterapie, combinate cu echipamente personalizate, pentru a te ajuta să-ți atingi rezultatele dorite, în cel mai scurt timp posibil. 

Suntem într-un proces de pregătire continuă, în permanență la curent cu ultimele cercetări și inovații în domeniul medicinei de recuperare, kinetoterapiei și fizioterapiei, pentru a-ți oferi cel mai bun plan de tratament

Alegând Kratos Recovery Clinic, alegi o echipă multidisciplinară de specialiști care te vor ajuta să-ți atingi obiectivele de sănătate și bunăstare.

afectiuni ale soldulului 4 kratosrecoveryclinic.ro

Prin echipamentului specializat și personalizare, tratamentul vizează îmbunătățirea mobilității și reducerea durerii în afecțiunile genunchiului.

Vezi mai multe

Tehnici specifice aplicate de terapeuți pentru a îmbunătăți mobilitatea și a reduce durerea la nivelul genunchiului.

Vezi mai multe

Abordare terapeutică ce se concentrează pe mișcări controlate pentru a restabili funcționalitatea genunchiului.

Vezi mai multe

Injecții cu corticosteroizi sau alte substanțe pentru a calma inflamația și durerea.

Vezi mai multe

Echipa Implicată în Tratarea Afecțiunilor Șoldului

Avem o echipă formată din medici și terapeuți ale căror competențe variate ne permit să abordăm fiecare caz cu o perspectivă completă, elaborând planuri de tratament care adresează nu doar simptomele, dar și cauzele de bază ale afecțiunilor.

Cele mai frecvente întrebări

Coxartroza, cunoscută și sub numele de artroza șoldului, este o afecțiune degenerativă care apare când cartilajul articulației șoldului se uzează treptat. Simptomele comune includ durere la nivelul șoldului sau coapsei, rigiditate, în special dimineața, și o limitare a mobilității. Dacă experimentați aceste simptome, este recomandat să consultați un medic pentru o evaluare amănunțită.

IMPINGBEMENT KRATOSRECOVERYCLINIC.RO 1
Te ajutăm să-ți atingi obiectivele de sănătate și bunăstare!

Programare


Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Nume

This will close in 0 seconds

Programează-te Call Now Button