KRATOS

Fiind una dintre cele mai mari și mai complexe articulații ale corpului uman, genunchiul este supus unei varietăți mari de factori de stres și leziuni, fie din cauza activităților cotidiene, fie prin practicarea sporturilor. 

Afecțiunile genunchiului, cum sunt gonartroza, leziunile meniscului, leziunile ligamentului încrucișat anterior (L.I.A.) și entorsa, pot reduce semnificativ calitatea vieții, limitând mobilitatea și provocând durere.

La Kratos Recovery Clinic, îți înțelegem provocările și frustrările pe care ți le aduc afecțiunile genunchiului, prin urmare, abordăm fiecare caz cu o combinație de expertiză medicală și tehnologii avansate și îți oferim un plan de tratament personalizat. care vizează nu doar ameliorarea simptomelor, dar și abordarea cauzelor de bază ale afecțiunii.

Afectiuni ale genunchiului kratosrecoveryclinic.ro

Cauze și Simptome Frecvente

Afecțiunile genunchiului pot fi rezultatul unei varietăți de factori, de la leziuni acute la probleme cronice legate de uzură sau boli degenerative.

Atenție! Specificațiile de pe această pagină sunt pentru o informare corectă. NU îți recomandăm să le folosești pentru a-ți pune singur un diagnostic!

  • Cauze: Gonartroza, cunoscută și sub numele de artroza genunchiului, este o afecțiune degenerativă ce afectează cartilajul articular. Principalele cauze includ vârsta înaintată, suprasolicitarea genunchiului prin activități repetitive, obezitatea, leziunile anterioare ale genunchiului și factorii genetici.
  • Simptome: Simptomele gonartrozei includ durere progresivă în genunchi, rigiditate, mai ales dimineața sau după o perioadă de inactivitate, și o scădere a mobilității articulare. Poate apărea și umflarea genunchiului cauzată de acumularea de lichid.
  • Cauze: Leziunile meniscului pot rezulta dintr-o mișcare bruscă de rotație a genunchiului, frecvent întâlnită în sporturi sau din uzura și deteriorarea progresivă a meniscului odată cu înaintarea în vârstă.
  • Simptome: Durere în genunchi, umflătură, senzația de blocare sau de instabilitate, dificultatea de a îndoi sau întinde complet genunchiul.
  • Cauze: Aceste leziuni sunt frecvente în rândul sportivilor și pot surveni în urma unui impact direct pe partea laterală a genunchiului, opririi bruste sau schimbării rapide a direcției de mișcare.
  • Simptome: Un „trosc” sonor la momentul accidentării, durere imediată și intensă, umflături în primele ore de la leziune, pierderea stabilității genunchiului.
  • Cauze: Entorsa genunchiului apare când ligamentele genunchiului sunt întinse dincolo de capacitatea lor normală, adesea printr-o mișcare bruscă sau prin răsucire.
  • Simptome: Durere acută, umflături, dificultate în a folosi genunchiul afectat, instabilitate sau incapacitatea de a purta greutate pe piciorul afectat.

La Kratos Recovery Clinic, utilizăm tehnici și metode moderne de Kinetoterapie și Fizioterapie, combinate cu echipamente personalizate, pentru a te ajuta să-ți atingi rezultatele dorite, în cel mai scurt timp posibil. 

Suntem într-un proces de pregătire continuă, în permanență la curent cu ultimele cercetări și inovații în domeniul medicinei de recuperare, kinetoterapiei și fizioterapiei, pentru a-ți oferi cel mai bun plan de tratament

Alegând Kratos Recovery Clinic, alegi o echipă multidisciplinară de specialiști care te vor ajuta să-ți atingi obiectivele de sănătate și bunăstare.

Ortopedie

Prin echipamentului specializat și personalizare, tratamentul vizează îmbunătățirea mobilității și reducerea durerii în afecțiunile genunchiului.

Vezi mai multe

Tehnici specifice aplicate de terapeuți pentru a îmbunătăți mobilitatea și a reduce durerea la nivelul genunchiului.

Vezi mai multe

Abordare terapeutică ce se concentrează pe mișcări controlate pentru a restabili funcționalitatea genunchiului.

Vezi mai multe

Injecții cu corticosteroizi sau alte substanțe pentru a calma inflamația și durerea.

Vezi mai multe

Echipa Implicată în Tratarea Afecțiunilor Genunchiului

Avem o echipă formată din medici și terapeuți ale căror competențe variate ne permit să abordăm fiecare caz cu o perspectivă completă, elaborând planuri de tratament care adresează nu doar simptomele, dar și cauzele de bază ale afecțiunilor.

Cele mai frecvente întrebări

Diferențierea între o leziune de menisc și o entorsă se bazează pe simptomele specifice și pe mecanismul de producere al leziunii.
Leziunile de menisc sunt adesea asociate cu durere într-o anumită parte a genunchiului și cu senzația de blocare sau instabilitate.
Entorsele pot cauza durere imediată și umflături, cu o pierdere a stabilității. Un diagnostic precis necesită o evaluare medicală, care poate include imagistică prin RMN.

Afectiuni
Te ajutăm să-ți atingi obiectivele de sănătate și bunăstare!

Programare


Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Nume

This will close in 0 seconds

Programează-te Call Now Button