KRATOS

Umărul, cea mai mobilă și mai complexă articulație a corpului uman, joacă un rol esențial în realizarea unei game variate de mișcări. Complexitatea sa structurală și flexibilitatea îl fac, însă, susceptibil la o varietate de afecțiuni care pot afecta oameni de toate vârstele. 

De la leziuni acute, cum ar fi luxațiile, până la afecțiuni cronice, precum periartrita scapulo-humerală sau leziunile coafei rotatorilor, problemele umărului pot limita semnificativ mobilitatea și calitatea vieții. 

Înțelegerea afecțiunilor umărului, a cauzelor, simptomelor și a metodelor de tratament este esențială pentru recuperarea eficientă și prevenirea complicațiilor.

La Kratos Recovery Clinic, îți înțelegem provocările și frustrările pe care ți le aduc afecțiunile umărului, prin urmare, abordăm fiecare caz cu o combinație de expertiză medicală și tehnologii avansate și îți oferim un plan de tratament personalizat care vizează nu doar ameliorarea simptomelor, dar și abordarea cauzelor de bază ale afecțiunilor.

afectiuni ale spatelui Afectiuni ale umarului 2 kratosrecoveryclinic.ro
Afectiuni ale umarului kratosrecoveryclinic.ro

Cauze și Simptome Frecvente

Umărul este predispus la leziuni și afecțiuni din cauza mobilității sale extinse și a solicitării frecvente. Detaliem mai jos câteva dintre cele mai comune probleme ale umărului, alături de cauzele și simptomele specifice fiecăreia.

Atenție! Specificațiile de pe această pagină sunt pentru o informare corectă. NU îți recomandăm să le folosești pentru a-ți pune singur un diagnostic!

  • Cauze: Leziunile coafei rotatorilor sunt adesea rezultatul uzurii cronice, în special în cazul persoanelor care efectuează mișcări repetitive ale brațului deasupra nivelului capului. De asemenea, pot rezulta din traumatisme acute, cum ar fi căderi sau lovituri directe.
  • Simptome: Durere care se agravează noaptea, slăbiciune la ridicarea brațului, dificultate la efectuarea mișcărilor deasupra capului.

 

  • Cauze: Această afecțiune implică inflamația și degenerarea țesuturilor din jurul articulației umărului, adesea din cauza îmbătrânirii sau a supraîncărcării articulației.
  • Simptome: Durere și rigiditate în jurul umărului, limitarea mișcării, durere nocturnă.
  • Cauze: Luxația umărului apare atunci când capul humeral iese din cavitatea scapulară, adesea din cauza unei lovituri puternice sau a căderilor pe brațul întins.
  • Simptome: Durere intensă imediat după accidentare, deformare vizibilă a umărului, incapacitatea de a mișca articulația, umflături.
  • Cauze: Se dezvoltă atunci când tendoanele coafei rotatorilor sunt prinse și comprimate între oasele din articulația umărului în timpul mișcării. Poate fi cauzat de inflamație cronică, leziuni sau utilizarea excesivă a umărului.
  • Simptome: Durere acută la ridicarea brațului lateral, durere care iradiază de la baza gâtului până la braț, slăbiciune musculară.

La Kratos Recovery Clinic, utilizăm tehnici și metode moderne de Kinetoterapie și Fizioterapie, combinate cu echipamente personalizate, pentru a te ajuta să-ți atingi rezultatele dorite, în cel mai scurt timp posibil. 

Suntem într-un proces de pregătire continuă, în permanență la curent cu ultimele cercetări și inovații în domeniul medicinei de recuperare, kinetoterapiei și fizioterapiei, pentru a-ți oferi cel mai bun plan de tratament

Alegând Kratos Recovery Clinic, alegi o echipă multidisciplinară de specialiști care te vor ajuta să-ți atingi obiectivele de sănătate și bunăstare.

Manipulari

Prin echipamentului specializat și personalizare, tratamentul vizează îmbunătățirea mobilității și reducerea durerii în afecțiunile genunchiului.

Vezi mai multe

Tehnici specifice aplicate de terapeuți pentru a îmbunătăți mobilitatea și a reduce durerea la nivelul genunchiului.

Vezi mai multe

Abordare terapeutică ce se concentrează pe mișcări controlate pentru a restabili funcționalitatea genunchiului.

Vezi mai multe

Injecții cu corticosteroizi sau alte substanțe pentru a calma inflamația și durerea.

Vezi mai multe

Echipa Implicată în Tratarea Afecțiunilor Umărului

Avem o echipă formată din medici și terapeuți ale căror competențe variate ne permit să abordăm fiecare caz cu o perspectivă completă, elaborând planuri de tratament care adresează nu doar simptomele, dar și cauzele de bază ale afecțiunilor.

Cele mai frecvente întrebări

Menținerea unei posturi corecte, efectuarea regulată a exercițiilor de întărire și de flexibilitate pentru umăr, evitarea supraîncărcării prin ridicări grele sau mișcări repetitive pot ajuta la prevenirea afecțiunilor umărului.

Te ajutăm să-ți atingi obiectivele de sănătate și bunăstare!

Programare


Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Nume

This will close in 0 seconds

Programează-te Call Now Button