KRATOS

 

Cotul este o articulație complexă care permite brațului să se îndoaie, să se extindă și să rotească. Este format din trei oase: humerusul, radiusul și ulna, care sunt susținute și stabilizate de ligamente, mușchi și tendoane. 

Articulația cotului este esențială pentru mișcările de precizie și pentru forța brațului, implicându-se în activități variate de la ridicarea obiectelor la aruncarea unei mingi.

Tratamentele pentru afecțiunile cotului au evoluat semnificativ de-a lungul timpului. În trecut, majoritatea rănilor de cot erau tratate prin repaus și imobilizare. Pe măsură ce înțelegerea anatomiei și biomecanicii cotului a avansat, tratamentele au devenit mai specializate. 

În ultimele decenii, progresele în chirurgia ortopedică și tehnicile de reabilitare, cum ar fi fizioterapia personalizată și kinetoterapia, au îmbunătățit semnificativ rezultatele tratamentului. 

De asemenea, utilizarea tehnologiilor moderne, cum ar fi artroscopia, a permis chirurgilor să efectueze intervenții mai puțin invazive cu perioade de recuperare mai scurte.

Printre cele mai comune afecțiuni ale cotului se numără: epicondilita medială (cotul jucătorului de golf), epicondilita laterală (cotul tenismenului), luxația cotului, entorsa cotului.

La Kratos Recovery Clinic, îți înțelegem provocările și frustrările pe care ți le aduc afecțiunile cotului, prin urmare, abordăm fiecare caz cu o combinație de expertiză medicală și tehnologii avansate și îți oferim un plan de tratament personalizat care vizează nu doar ameliorarea simptomelor, dar și abordarea cauzelor de bază ale afecțiunilor.Cauze și Simptome Frecvente

Îți arătăm mai jos câteva dintre cele mai comune probleme ale cotului, alături de cauzele și simptomele specifice fiecăreia.

Atenție! Specificațiile de pe această pagină sunt pentru o informare corectă. NU îți recomandăm să le folosești pentru a-ți pune singur un diagnostic!

 • efectuează activități repetitive care implică prinderea, aruncarea sau balansarea. 

Mișcările frecvente de flexie a încheieturii și prinderea strânsă a obiectelor pot duce la stres excesiv pe tendoanele din partea interioară a cotului, ducând la microrupturi.

 • Simptome 
  • durere sau sensibilitate pe partea interioară a cotului, care se poate extinde spre partea interioară a antebrațului, 
  • durere care se agravează cu activitățile care implică folosirea mâinii sau încheieturii mâinii, cum ar fi aruncarea sau balansarea, 
  • slăbiciune în mâna și antebrațul afectat.
 • Cauze – aceasta este provocată de mișcări repetitive care implică încheietura și antebrațul, cum ar fi folosirea unei șurubelnițe, jucarea tenisului sau purtarea unor greutăți. 

Suprasolicitarea regulată a tendoanelor care se atașează de epicondilul lateral al cotului poate cauza inflamație și durere.

 • Simptome:
  • durere pe partea exterioară a cotului care poate iradia către antebraț, 
  • durere accentuată la strângerea mâinii sau la ridicarea obiectelor, 
  • slăbiciune în antebraț și dificultate în efectuarea mișcărilor fine ale mâinii.
 • Cauze – luxația cotului se produce adesea în urma unei căderi pe brațul întins sau a unui impact direct asupra cotului, cum ar fi în sporturile de contact sau accidentele de vehicul. Este o leziune gravă, cotul fiind o articulație stabilă.
 • Simptome:
  • durere intensă imediată,
  • deformare vizibilă a cotului, cu posibilă proeminență anormală a oaselor, 
  • imposibilitatea de a mișca cotul și, în cazuri severe, amorțeală în mână dacă sunt afectate și nervii.
 • Cauze – entorsele cotului sunt cauzate de traumatisme care forțează articulația să se miște dincolo de limita normală de mobilitate. Acestea pot apărea în timpul activităților fizice, cum ar fi sporturile sau căderile neașteptate.
 • Simptome:
  • durere bruscă și severă la momentul accidentării,
  • umflare și vânătăi în jurul cotului, 
  • limitarea mișcărilor cotului datorită durerii și umflăturii,
  • instabilitate în articulație, simțindu-se „lax” sau „instabil”.

La Kratos Recovery Clinic, utilizăm tehnici și metode moderne de Kinetoterapie și Fizioterapie, combinate cu echipamente personalizate, pentru a te ajuta să-ți atingi rezultatele dorite, în cel mai scurt timp posibil. 

Suntem într-un proces de pregătire continuă, în permanență la curent cu ultimele cercetări și inovații în domeniul medicinei de recuperare, kinetoterapiei și fizioterapiei, pentru a-ți oferi cel mai bun plan de tratament

Alegând Kratos Recovery Clinic, alegi o echipă multidisciplinară de specialiști care te vor ajuta să-ți atingi obiectivele de sănătate și bunăstare.Prin echipamentului specializat și personalizare, tratamentul vizează îmbunătățirea mobilității și reducerea durerii în afecțiunile genunchiului.

Vezi mai multe

Tehnici specifice aplicate de terapeuți pentru a îmbunătăți mobilitatea și a reduce durerea la nivelul genunchiului.

Vezi mai multe

Abordare terapeutică ce se concentrează pe mișcări controlate pentru a restabili funcționalitatea genunchiului.

Vezi mai multe

Injecții cu corticosteroizi sau alte substanțe pentru a calma inflamația și durerea.

Vezi mai multe

Echipa Implicată în Tratarea Afecțiunilor Cotului

Avem o echipă formată din medici și terapeuți ale căror competențe variate ne permit să abordăm fiecare caz cu o perspectivă completă, elaborând planuri de tratament care adresează nu doar simptomele, dar și cauzele de bază ale afecțiunilor.

Cele mai frecvente întrebări

Epicondilita este o inflamație a tendoanelor care se atașează la epicondilii (proeminențele osoase) ai humerusului la nivelul cotului.
Epicondilita medială, cunoscută și ca „cotul jucătorului de golf”, afectează partea interioară a cotului și este adesea cauzată de mișcări repetitive de prindere sau de rotire a încheieturii.
Epicondilita laterală, sau „cotul tenismenului”, afectează partea exterioară a cotului și este de obicei rezultatul mișcărilor repetitive ale încheieturii și antebrațului, cum ar fi la lovirea unei mingi de tenis.

luxatia cotului kratosrecoveryclinic.ro 3
Te ajutăm să-ți atingi obiectivele de sănătate și bunăstare!

Programare


Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Nume

This will close in 0 seconds

Programează-te Call Now Button