KRATOS

Mâna este o structură extrem de complexă, esențială pentru o gamă vastă de activități zilnice, compusă din 27 de oase, numeroase articulații, mușchi, tendoane și ligamente, toate lucrând împreună pentru a permite mișcări fine și coordonate. 

Datorită utilizării constante și a complexității sale, mâna este susceptibilă la diverse tipuri de leziuni și afecțiuni.

Tratamentele pentru afecțiunile mâinii au evoluat considerabil de-a lungul timpului. În trecut, multe dintre leziuni erau tratate prin metode conservatoare cum ar fi repausul și imobilizarea. 

Însă, pe măsură ce medicina a progresat, tratamentele au devenit mai sofisticate. Introducerea chirurgiei microvasculare și a tehnologiilor avansate de imagistică a îmbunătățit semnificativ capacitatea de a diagnostica și de a trata leziunile mâinii cu precizie. 

Tehnicile de reabilitare, inclusiv kinetoterapia și fizioterapia, au fost rafinate pentru a maximiza recuperarea funcționalității după leziuni sau intervenții chirurgicale.

Afecțiuni Comune ale Mâinii

Printre cele mai frecvente afecțiuni ale mâinii se numără: sindromul de tunel carpian, entorsa de pumn, fractura de matacarpian și luxația falangelor.

La Kratos Recovery Clinic, îți înțelegem provocările și frustrările pe care ți le aduc afecțiunile umărului, prin urmare, abordăm fiecare caz cu o combinație de expertiză medicală și tehnologii avansate și îți oferim un plan de tratament personalizat care vizează nu doar ameliorarea simptomelor, dar și abordarea cauzelor de bază ale afecțiunilor.

Cauze și Simptome Frecvente

Umărul este predispus la leziuni și afecțiuni din cauza mobilității sale extinse și a solicitării frecvente. Detaliem mai jos câteva dintre cele mai comune probleme ale umărului, alături de cauzele și simptomele specifice fiecăreia.

Atenție! Specificațiile de pe această pagină sunt pentru o informare corectă. NU îți recomandăm să le folosești pentru a-ți pune singur un diagnostic!

  • Cauze: Sindromul de tunel carpian este provocat de compresia nervului median în tunelul carpian, o structură îngustă formată din oase și țesuturi moi la nivelul încheieturii mâinii. Factorii care pot contribui la această compresie includ inflamația tendoanelor, leziunile la încheietura mâinii, sarcina, bolile autoimune, și activitățile repetitive care implică mișcări frecvente ale mâinii și încheieturii.
  • Simptome: Amorțeală, furnicături sau durere la nivelul degetelor și palmei, mai ales pe timpul nopții. Slăbiciune în mâna afectată, dificultăți în prinderea obiectelor sau efectuarea mișcărilor fine. Durere care poate iradia de la încheietura mâinii către braț.
  • Cauze: Entorsa de pumn apare adesea în urma unei căzături pe mâna întinsă, ceea ce duce la întinderea sau ruperea ligamentelor care susțin încheietura mâinii. Este o leziune comună în sporturi, accidente sau orice activitate care implică un impact direct asupra mâinii.
  • Simptome: Durere acută la nivelul încheieturii mâinii imediat după accident. Umflare și sensibilitate la atingere în zona încheieturii. Limitarea mișcărilor încheieturii din cauza durerii și inflamației.
  • Cauze: Fracturile metacarpiene sunt adesea rezultatul unui impact direct pe mână, cum ar fi lovirea unui obiect solid sau o cădere. Pot fi, de asemenea, cauzate de mișcări de strivire sau prin torsiunea mâinii.
  • Simptome: Durere severă în palma mâinii, amplificată de mișcare. Umflare, vânătăi și deformare vizibilă a mâinii. Reducerea capacității de a mișca degetele sau de a ține obiecte.
  • Cauze: Luxațiile falangelor sunt de obicei rezultatul unei traume directe asupra degetelor, cum ar fi lovirea, prinderea sau răsucirea degetului într-un mod neobișnuit. Sunt comune în sporturi și în activități fizice.
  • Simptome: Durere imediată și intensă la nivelul degetului afectat. Degetul afectat apare anormal de aliniat sau vizibil deformat. Umflare, roșeață și limitare severă a mișcării în articulația afectată.

La Kratos Recovery Clinic, utilizăm tehnici și metode moderne de Kinetoterapie și Fizioterapie, combinate cu echipamente personalizate, pentru a te ajuta să-ți atingi rezultatele dorite, în cel mai scurt timp posibil. 

Suntem într-un proces de pregătire continuă, în permanență la curent cu ultimele cercetări și inovații în domeniul medicinei de recuperare, kinetoterapiei și fizioterapiei, pentru a-ți oferi cel mai bun plan de tratament

Alegând Kratos Recovery Clinic, alegi o echipă multidisciplinară de specialiști care te vor ajuta să-ți atingi obiectivele de sănătate și bunăstare.

Prin echipamentului specializat și personalizare, tratamentul vizează îmbunătățirea mobilității și reducerea durerii în afecțiunile genunchiului.

Vezi mai multe

Tehnici specifice aplicate de terapeuți pentru a îmbunătăți mobilitatea și a reduce durerea la nivelul genunchiului.

Vezi mai multe

Abordare terapeutică ce se concentrează pe mișcări controlate pentru a restabili funcționalitatea genunchiului.

Vezi mai multe

Injecții cu corticosteroizi sau alte substanțe pentru a calma inflamația și durerea.

Vezi mai multe

Echipa Implicată în Tratarea Afecțiunilor Mâiniii

Avem o echipă formată din medici și terapeuți ale căror competențe variate ne permit să abordăm fiecare caz cu o perspectivă completă, elaborând planuri de tratament care adresează nu doar simptomele, dar și cauzele de bază ale afecțiunilor.

Cele mai frecvente întrebări

Sindromul de tunel carpian se caracterizează prin simptome precum amorțeală, furnicături și durere în degetele mâinii, mai ales în degetul mare, arătător și mijlociu. Dacă observați aceste simptome, mai ales pe timpul nopții sau când vă treziți dimineața, este important să consultați un medic pentru evaluare și diagnostic.

fractura metacarpiene kratosrecoveryclinic.ro
Te ajutăm să-ți atingi obiectivele de sănătate și bunăstare!

Programare


Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Nume

This will close in 0 seconds

Programează-te Call Now Button