KRATOS

Sănătatea și funcționalitatea spatelui sunt esențiale pentru o viață activă, fără restricții. Fiind o structură complexă (alcătuită din oase, articulații, ligamente și mușchi), spatele este important pentru susținerea și mobilitatea corpului, dar în egală măsură, predispus la o varietate de afecțiuni care pot provoca durere și disconfort. 

Afecțiunile spatelui, precum hernia de disc, discopatia lombară, lombosciatica și spondiloza, afectează milioane de oameni în fiecare an, influențând semnificativ calitatea vieții. 

Factorii care contribuie la dezvoltarea acestor afecțiuni sunt variați, incluzând: vârsta, uzura naturală, postura incorectă, stilul de viață, supraponderalitatea, efortul fizic excesiv sau accidentările.

La Kratos Recovery Clinic, înțelegem impactul profund pe afecțiunile spatelui îl au  asupra ta, în fiecare zi. Prin urmare, îți oferim o abordare comprehensivă a tratamentului, pornind de la diagnosticarea precisă și continuând cu aplicarea terapiilor avansate, pentru a asigura nu doar ameliorarea simptomelor, dar și prevenirea recidivelor.

Cu ajutorul celor mai avansate tehnici de tratament, a aparatelor și aparaturii moderne, echipa noastră de specialiști este aici pentru a vă oferi un plan personalizat de tratament și a vă ghida pe întreg procesul de recuperare.

afectiuni ale spatellui 1afectiuni ale spatelui kratosrecoveryclinic.ro

Cauze și Simptome Frecvente

Afecțiunile spatelui sunt rezultatul unei game largi de factori, fiecare cu impactul său specific asupra sănătății coloanei vertebrale, iar simptomele variază în funcție de specificul și severitatea afecțiunii. 

Atenție! Specificațiile de pe această pagină sunt pentru o informare corectă. NU îți recomandăm să le folosești pentru a-ți pune singur un diagnostic! 

Îți recomandăm să soliciți o consultație cu un medic specialist sau terapeut, de îndată ce observi apariția unuia sau mai multor simptome din cele de mai jos. 

Cu ajutorul celor mai avansate tehnici de tratament, a aparatelor și aparaturii moderne, echipa noastră de specialiști este aici pentru a vă oferi un plan personalizat de tratament și a vă ghida pe întreg procesul de recuperare.

  • cauze – apare atunci când un disc intervertebral se deformează sau se rupe, permițând nucleului să împingă împotriva sacului fibros exterior.

 Această condiție este adesea provocată de uzura naturală asociată îmbătrânirii, dar poate fi accelerată de mișcări repetitive, ridicarea greutăților incorect sau de accidente.

  • simptome – se manifestă adesea prin durere acută la nivelul spatelui, care se poate extinde către picioare, însoțită de o senzație de furnicături sau slăbiciune.
  • cauze – este o deteriorare a discului intervertebral din regiunea lombară, cel mai frecvent rezultând din procesul de îmbătrânire. 
  • simptome – provoacă durere cronică și rigiditate în partea inferioară a spatelui, dificultăți în a sta în picioare pentru perioade lungi sau în a se apleca.
  • cauze – implică iritarea nervului sciatic, adesea cauzată de o hernie de disc. Durerea se extinde de la spate la picior, putând fi însoțită de furnicături sau slăbiciune.
  • simptome – este caracterizată de o durere ascuțită care se propagă de la spate la picior, uneori însoțită de amorțeală sau de o senzație de arsură de-a lungul nervului sciatic.
  • cauze – reprezintă o degenerare a coloanei vertebrale, inclusiv a discurilor intervertebrale și a articulațiilor, fiind o parte naturală a procesului de îmbătrânire
  • simptome – se manifestă prin durere și rigiditate generalizată la nivelul spatelui, care poate fi mai accentuată dimineața sau după perioade de inactivitate.

La Kratos Recovery Clinic, utilizăm tehnici și metode moderne de Kinetoterapie și Fizioterapie, combinate cu echipamente personalizate, pentru a te ajuta să-ți atingi rezultatele dorite, în cel mai scurt timp posibil. 

Suntem într-un proces de pregătire continuă, în permanență la curent cu ultimele cercetări și inovații în domeniul medicinei de recuperare, kinetoterapiei și fizioterapiei, pentru a-ți oferi cel mai bun plan de tratament

Alegând Kratos Recovery Clinic, alegi o echipă multidisciplinară de specialiști care te vor ajuta să-ți atingi obiectivele de sănătate și bunăstare.

Simptome

Pentru îmbunătățirea mobilității și reducerea durerii prin exerciții specifice.

Vezi mai multe

Pentru creșterea forței musculare, a amplitudinii mișcărilor.

Vezi mai multe

Metodă alternativă pentru a ameliora simptomele și a promova relaxarea.

Vezi mai multe

Întrucât stimulează vindecarea naturală a organismului și grăbește procesul de recuperare.

Vezi mai multe

Pentru tratarea la nivel local a simptomelor afecțiunii.

Vezi mai multe

Echipa Implicată în Tratarea Afecțiunilor Spatelui

Avem o echipă formată din medici și terapeuți ale căror competențe variate ne permit să abordăm fiecare caz cu o perspectivă completă, elaborând planuri de tratament care adresează nu doar simptomele, dar și cauzele de bază ale afecțiunilor.

Cele mai frecvente întrebări

Simptomele afecțiunilor spatelui pot varia semnificativ, dar semnele comune includ durere acută sau cronică, limitarea mobilității, senzația de furnicături sau slăbiciune în membre.
Pentru un diagnostic precis, este esențială consultarea unui specialist. La Kratos Recovery Clinic, utilizăm tehnologii de diagnostic avansate pentru a identifica cauza specifică a durerii dumneavoastră și pentru a vă oferi cel mai eficient plan de tratament.

Te ajutăm să-ți atingi obiectivele de sănătate și bunăstare!

Programare


Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Nume

This will close in 0 seconds

Programează-te Call Now Button